FIFA: Ένα βήμα πίσω από τον Ινφαντίνο υπό την απειλή διάσπασης

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 17:00
UPD:17:03
REUTERS/JAIME SALDARRIAGA
A- A A+

Η FIFA δημιούργησε ομάδα εργασίας για να εξετάσει τα σχέδια του προέδρου, Τζάνι Ινφαντίνο, για ένα νέο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εθνικών ομάδων, αποφεύγοντας μια σύγκρουση με την UEFA, που αντιδρά στις νέες προτάσεις.

Ο Ινφαντίνο δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η ομάδα εργασίας θα παρουσιάσει τα ευρήματά της στη συνεδρίαση του Συμβουλίου στο Μαϊάμι στις 14 Μαρτίου.

«Έχουμε αποφασίσει να δημιουργήσουμε μια ομάδα εργασίας για να ενισχύσουμε τη διαδικασία διαβούλευσης, για την προοπτική ενός νέου Παγκόσμιου Κυπέλλου συλλόγων και ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εθνικών ομάδων, για να συζητήσουμε και να κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις», ανέφερε ο Ινφαντίνο.

Στα σχέδιά του, πάντως, είχαν αντιταχθεί το «World Leagues Forum», ένας φορέας που εκπροσωπεί 38 επαγγελματικές λίγκες από όλο τον κόσμο, όπως και η Ένωση των ευρωπαϊκών λιγκών, που προέτρεψαν τον πρόεδρο της FIFA να απομακρυνθεί από μια γρήγορη ψηφοφορία.

Η UEFA είχε επίσης ασκήσει κριτική για τα σχέδια μετά από λεπτομέρειες που εμφανίστηκαν τον Μάιο, αυξάνοντας την προοπτική διαίρεσης στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Τα σχέδια του Ινφαντίνο για το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων περιλαμβάνουν τη διοργάνωση του τουρνουά κάθε τέσσερα χρόνια με 24 ομάδες, αλλά υπάρχει επίσης μια ιδέα για ένα τουρνουά σε ετήσια βάση.

Το Nations League ξεκίνησε υπό την αιγίδα της UEFA στην Ευρώπη το Σεπτέμβριο, ενώ η CONCACAF, στη Βόρεια και Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική, έχει επίσης ξεκινήσει ένα αντίστοιχο τουρνουά Nations League. Η ιδέα του Ινφαντίνο είναι για ένα τουρνουά «Final-8», με τους νικητές διαφόρων Nations League.

Το προηγούμενο διάστημα, με επιστολή προς τα μέλη του Συμβουλίου της FIFA, ο Ινφαντίνο για να καταστήσει ελκυστικότερη την πρότασή του ανέφερε ότι το σχέδιο στηρίζει ισχυρή ομάδα επενδυτών, διατεθειμένοι να πληρώσουν 25 δις δολάρια για 12 έτη, με εκκίνηση το 2021.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις