Europa League: Επιστροφή στις νίκες για Ολυμπιακό, 2-0 τη Ντουντελάνζ

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 21:49
UPD:22:04
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ MATTHAIOS
A- A A+

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις επιτυχίες ύστερα από τρεις ήττες και μια ισοπαλία στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του (ΠΑΟΚ, Μίλαν, ΑΕΚ, ΟΦΗ), νίκησε με 2-0 τη Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο και ξαναμπήκε στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League. 

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στους 4 βαθμούς με την πρώτη νίκη τους στο γκρουπ και μείωσαν την απόσταση από τη δεύτερη Μίλαν στους 2, στον 6ο όμιλο της διοργάνωσης, καθώς οι «ροσονέρι» ηττήθηκαν στο «Σαν Σίρο» από την Μπέτις (1-2), με τους Ισπανούς (7β.) να είναι πια το φαβορί για την πρώτη θέση.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς «έπνιξε» τους γηπεδούχους με το παιχνίδι της, δημιούργησε κι έχασε πλήθος ευκαιριών (πλησίασε τις 30 τελικές!), είχε δύο δοκάρια, αλλά παρά τη νίκη της εμφάνισε κι απόψε την αδυναμία που έχει στο «εύκολο» γκολ.

Ακόμη χειρότερα, στις αρχές του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός έχασε και το μοναδικό «καθαρό» επιθετικό που διαθέτει για την Ευρώπη αυτή τη στιγμή, καθώς ο Γκερέρο αποχώρησε τραυματίας, ενώ ο Χασάν είναι ακόμη στα «πιτς».

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Λουξεμβούργο γνωρίζοντας ότι σε περίπτωση απώλειας βαθμών η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League θα ήταν όνειρο θερινής νυκτός. Οι παίκτες του Μαρτίνς, όμως, μπήκαν ορεξάτοι και «ισοπέδωσαν» την Ντουντελάνζ. Δοκάρια, ευκαιρίες και γενικότερα η εικόνα τους να είναι άκρως πειστική.

Ο Χριστοδουλοπουλος, που πήρε τη θέση του Ισπανού φορ, παραλίγο να σκοράρει στο 23΄ αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι, στην πιο μεγάλη στιγμή της ελληνικής ομάδας στο πρώτο μισό.

Το παιχνίδι ήταν μονόλογος του Ολυμπιακού και αν δε βρισκόταν σε εξαιρετικό βράδυ ο Μπονεφουά, το σκορ θα ήταν πολύ μεγαλύτερο. Τελικά τη λύση έδωσε ο Τοροσίδης στο 66΄, όταν από κόρνερ του Φορτούνη πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας το πρώτο τέρμα μετά την επιστροφή του.

Στο 76΄ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν απίστευτη ευκαιρία, όταν το εν κινήσει σουτ του Χριστοδουλόπουλου από γύρισμα του Κούτρη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, αλλά στο 81΄ ο Φορτούνης πλάσαρε πάνω από τον τερματοφύλακα και η μπάλα, αφού βρήκε στον Γιορντάνοφ, κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 0-2.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις