«Μετωπική» UEFA – FIFA για το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 13:39
UPD:13:41
REUTERS/DENIS BALIBOUSE

Το συμβούλιο της UEFA για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει «εκφράσει ομόφωνα σοβαρές επιφυλάξεις για τη διαδικασία που περιβάλλει τις προτάσεις για το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων και το νέο μίνι Μουντιάλ, ιδιαίτερα εξαιτίας της έλλειψης συγκεκριμένων πληροφοριών».

A- A A+

Η UEFA είναι έτοιμη να εμποδίσει το σχέδιο του προέδρου της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, για ένα ετήσιο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συλλόγων.

Αυτή την Παρασκευή ο πρόεδρος της παγκόσμιας συνομοσπονδίας θα παρουσιάσει μια νέα πρόταση στα 36 μέλη του διοικητικού συμβουλίου, για ένα «μίνι Μουντιάλ» αλλά και το νέο ετήσιο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, που θα γίνεται μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου ή σε άλλη εποχή της σεζόν, η οποία πρέπει να καθοριστεί.

Μια πρόταση που θεωρείται προκλητική από την UEFA, που εκτιμά αυτό το σχέδιο ως άμεση πρόκληση για το Champions League. Ο πρόεδρός της, Αλεξάντερ Τσέφεριν, είχε ήδη ταχθεί εναντίον της πρότασης.

«Το ποδόσφαιρο δεν είναι προς πώληση», είπε χαρακτηριστικά τον περασμένο Μάιο. «Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι μερικοί άνθρωποι που τυφλώνονται από την αναζήτηση κέρδους σκέφτονται να πουλήσουν την ψυχή του ποδοσφαίρου σε νεφελώδη ιδιωτικά κεφάλαια. Δεν θα υπάρξει περιθώριο για να υπάρξουν εγωιστικές προσπάθειες κατά τη διάρκεια της ηγεσίας μου».

Επίσης, το συμβούλιο της UEFA για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει «εκφράσει ομόφωνα σοβαρές επιφυλάξεις για τη διαδικασία που περιβάλλει τις προτάσεις για το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων και το νέο μίνι Μουντιάλ, ιδιαίτερα εξαιτίας της έλλειψης συγκεκριμένων πληροφοριών».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις