Europa League: Ζητείται νίκη για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 13:36
UPD:13:40
Eurokinissi Sports/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
A- A A+

Ευκαιρία για να συνεχίσουν με νίκες την ευρωπαϊκή πορεία τους έχουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, αντιμετωπίζοντας απόψε (25/10), οι μεν «ερυθρόλευκοι» τη Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο (6ος όμιλος - 19:55), ο δε «Δικέφαλος» τη Βίντι στην Τούμπα (12ος όμιλος – 22:00), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής στο Europa League.

Για την πειραϊκή ομάδα, μάλιστα, η νίκη είναι μονόδρομος προκειμένου να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης στην επόμενη φάση, μετά την ήττα (1-3) από τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο» την προηγούμενη αγωνιστική. 

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς προέρχεται από την απώλεια (0-1) στο Ηράκλειο, όπου έδειξε σημάδια από την κακή περυσινή περίοδο και θα πρέπει να ανασυντάξει τις δυνάμεις της για να τα καταφέρει.

Το συγκρότημα από το κρατίδιο του Λουξεμβούργου (0 βαθμοί, 0-4 τέρματα) δεν είναι ούτε Μπέτις ούτε Μίλαν, όμως τόσο οι «ροσονέρι» όσο και οι Ισπανοί δυσκολεύτηκαν απέναντί του μέχρι να «ξεκλειδώσουν» την άμυνά του.

Με μόλις ένα βαθμό, από την ισοπαλία στο Φάληρο με την Μπέτις, ο Ολυμπιακός οφείλει να δει το παιχνίδι ως αγώνα δίχως αύριο, εφόσον έχει βλέψεις στη διοργάνωση.

Ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζει η ομάδα του Πειραιά, κι αυτό σημαίνει ότι ο προπονητής της είναι σε θέση να παρουσιάσει την πιο δυνατή ενδεκάδα του. 

Πλήγμα αποτελεί η απουσία του τραυματία Χασάν, καθώς μοναδικός «καθαρόαιμος» επιθετικός είναι ο Γκερέρο (ο Μάνος δεν έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα), επιστρέφουν όμως Φορτούνης και Βούκοβιτς, που δεν είχαν αγωνιστεί στο Ηράκλειο. Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Μίλαν θα υποδεχθεί στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας το συγκρότημα από την Ανδαλουσία.

Από την πλευρά του, ο «Δικέφαλος» είναι το μεγάλο φαβορί απέναντι στην ουραγό του ομίλου ουγγρική ομάδα, που είναι «άποντη» και μετρά 0-3 γκολ.

Αυτό, πάντως, δεν θα πρέπει να ξεγελάσει τον ΠΑΟΚ, καθώς η Ευρώπη είναι διαφορετική υπόθεση από το ελληνικό πρωτάθλημα. Η Βίντι παραμένει μια σκληροτράχηλη ομάδα, όπως έδειξε στους αγώνες με την ΑΕΚ για τα προκριματικά του Champions League και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με το σεβασμό που αρμόζει σε μια πρωταθλήτρια.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έχει αγωνιστικές «σκοτούρες» (εκτός του απόντα Βιεϊρίνια) στην προσπάθειά του για τη δεύτερη νίκη στον όμιλο, μετά το εμφατικό 4-1 επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, που είναι απαραίτητη για να παραμείνει στην προνομιούχο πρώτη δυάδα. Στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ, η πρωτοπόρος (6 βαθμοί) Τσέλσι θα υποδεχθεί τους Λευκορώσους.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις