Μπάσκετ: Τρεις νίκες για της ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη

Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 23:33
UPD:23:46
INTIME SPORTS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Ημέρα επιτυχιών η σημερινή για τις ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς ΑΕΚ και Προμηθέας Πατρών συνέχισαν με νίκες στο Basketball Champions League, ενώ ο Άρης «άνοιξε λογαριασμό» στο Euro Cup.

Η Ένωση επιβλήθηκε με 93-86 της Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ, για την 3η αγωνιστική της διοργάνωσης, υποχρεώνοντας τη γερμανική ομάδα σε δεύτερη ήττα.

Ουσιαστικά, οι παίκτες του Μπάνκι δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και γι΄ αυτό φρόντισε ο Ρατάν-Μέις, που είχε 24 πόντους και 6 ασίστ.

Πολύ καλός ήταν επίσης ο Λαρεντζάκης (14π.), ο Μάλκολμ Γκρίφιν (14π.) και ο Ρόμπερσον (11π.), ενώ από την Μπάμπεργκ ξεχώρισε ο Ρούμπιτ με 20 πόντους.

To ευρωπαϊκό αήττητο ταξίδι του Προμηθέα Πατρών συνεχίστηκε στη Γερμανία. Η αχαϊκή ομάδα πέρασε με 75-70 από την έδρα της Μπαϊρόιτ, φτάνοντας στο 3-0 το ρεκόρ της στον Δ΄ όμιλο.

Η άμυνα της ελληνικής ομάδας υποχρέωσε σε 23 λάθη τους γηπεδούχους. Κορυφαίοι για τον Προμηθέα ήταν οι Κασελάκης (17π.), Μέιερ (17π.) και Λίποβι (11π.).

Με ανατροπή, από τα τέλη της τρίτης περιόδου και μετά, ο Αρης πέρασε αλώβητος από την Ουκρανία, για τη 2η αγωνιστική της κανονικής περιόδου του Europe Cup, απέναντι στην Ντνίπρο.

Οι «κίτρινοι» επιβλήθηκαν με το «φτωχό» 55-51, αποτέλεσμα που τους έδωσε την πρώτη νίκη στην δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της FIBA.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις