ΚΚΕ: Η ΝΔ χρησιμοποιεί μέσα που αγγίζουν τα όρια της πολιτικής προβοκάτσιας

Παπαρήγα: «Ο Γιώργος Παπανδρέου θύμισε το βυθίσατε το χόρα»
Τετάρτη, 24 Μαΐου 2006 14:21
UPD:14:27
A- A A+

Για «ύπουλο πολιτικό παιχνίδι σε βάρος του λαού και του ΚΚΕ», κατηγόρησε σήμερα τη Νέα Δημοκρατία, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με αφορμή την υποστήριξη από το κυβερνών κόμμα υποψηφίων στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ επιτέθηκε και κατά του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο απέδωσε «ρόλο συκοφάντη» της πολιτικής του ΚΚΕ, αλλά και κατά του Συνασπισμού.

Αφορμή για τη σημερινή επίθεση του ΚΚΕ αποτέλεσε δημοσίευμα εφημερίδας της Πάτρας, σύμφωνα με το οποίο η ΝΔ προσανατολίζεται να προτείνει υποψήφιο που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, με επικεφαλής τον κ. Κεραμιδά, που ανήκει στο ΔΗΚΚΙ.

«Η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει πάση θυσία να χρησιμοποιήσει τις τοπικές εκλογές για να διασκεδάσει και κυρίως να νομιμοποιήσει το αντιλαϊκό της έργο για να ξανακερδίσει την κυβερνητική εξουσία. Χρησιμοποιεί ανοιχτά αλλά και πλάγια μέσα που αγγίζουν τα όρια της πολιτικής προβοκάτσιας με επιλεκτικές υποστηρίξεις υποψηφίων των ψηφοδελτίων συνεργασίας που στηρίζει το ΚΚΕ. Στόχος είναι να υποκλέψει λαϊκές ψήφους από τον πρώτο γύρο και κυρίως στον δεύτερο γύρο παντού», παρατήρησε η Αλέκα Παπαρήγα.

«Ξεκαθαρίζουμε», τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, «ότι εμείς δεν θέλουμε καρέκλες που τα χέρια μας θα είναι δεμένα πισθάγκωνα. Ολοκληρωμένος στόχος μας, πρόσθεσε, είναι να χάσει θέσεις η Νέα Δημοκρατία, όπως και το ΠΑΣΟΚ ή η συνεργασία ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμού».

O κ. Παπανδρέου θύμισε το «βυθίσατε το χόρα»

Εξάλλου, ερωτηθείσα για τις χθεσινές επικριτικές δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο χθεσινό επεισόδιο με τη σύγκρουση των δύο F-16, η κ. Παπαρήγα σχολίασε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θύμισε το «βυθίσατε το χόρα» και παρατήρησε ότι άλλη μάσκα φορούσε ως υπουργός Εξωτερικών και άλλη ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης.

«Τριάντα χρόνια τώρα και με σημείο στροφής την κρίση των Ιμίων το 1996, υπάρχει το ζήτημα της αμφισβήτησης ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, το ζήτημα των λεγόμενων γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο. Είναι κοινό μυστικό ότι το Αιγαίο έχει περάσει πια στην επιδιαιτησία, στην κυριαρχία του ΝΑΤΟ, ότι το θέμα της διχοτόμησης περπατάει βήμα το βήμα ντε φάκτο. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όμως φροντίζουν να κρατάνε τον ελληνικό λαό στο σκοτάδι», σημείωσε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε:

«Η ηγεσία της Τουρκίας δεν θα μπορούσε μόνη της να κάνει ό,τι θέλει αν δεν είχε πλάτες και στηρίγματα στις ΗΠΑ, και πριν απ΄όλα στο ΝΑΤΟ που έχει νομιμοποιήσει όλες τις αυθαιρεσίες της. Δεν θα μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει αν δεν είχε πετύχει την περίφημη συμφωνία Σημίτη - Ντεμιρέλ που κάνει λόγο για τα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο, αν δεν υπήρχε η γνωστή συμφωνία του Ελσίνκι που υπέγραψε το ΠΑΣΟΚ και σέβεται η ΝΔ, βάσει της οποίας είναι δυνατόν να λύσει όλα τα ζητήματα (τα υπαρκτά και ανύπαρκτα) το χειραγωγημένο δικαστήριο της Χάγης».

Η κ. Παπαρήγα τάχθηκε κατά της παραπομπής στη στο δικαστήριο της Χάγης συνοριακών διαφορών, ενώ είπε ότι θα μπορούσε να γίνει σ' αυτό παραπομπή για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, σημειώνοντας ότι «το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με λεονταρισμούς, ούτε με επιφανειακές συμφωνίες που κουκουλώνουν τα προβλήματα και τα αφήνουν ανοικτά για όξυνση στο άμεσο ή το απώτερο μέλλον».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή