Μήνυμα Καραμανλή στην Αγκυρα

Το χθεσινό συμβάν δεν συνάδει με τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Τουρκίας
Τετάρτη, 24 Μαΐου 2006 16:52
UPD:17:36
A- A A+

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ επεισόδιο (με τη σύγκρουση των δυο F-16) θα πρέπει να αποτελέσει ένα προειδοποιητικό σήμα για την Τουρκία, ώστε να πειστεί να εγκαταλείψει τέτοιου είδους τακτικές που δεν συνάδουν με τις ευρωπαϊκές προοπτικές της.

Αυτό υπογράμμισε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την οποία έκλεισε τη Σύνοδο του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Αγκυρα.

«Το χθεσινό συμβάν οφείλει να προβληματίσει σοβαρά τη γείτονα χώρα ώστε να αναθεωρήσει οριστικά τη στάση της. Να εγκαταλείψει μία για πάντα πρακτικές και συμπεριφορές που δεν συνάδουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και βεβαίως συνυπολογίζονται και συνεκτιμώνται στην ευρωπαϊκή της πορεία», τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης πως «η Ελλάδα προασπίζεται τα εθνικά της συμφέροντα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα» και σημείωσε ότι «ο χειρισμός της όλης υπόθεσης και σε όλα τα επίπεδα ανέδειξε την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα με την οποία η κυβέρνηση και οι αρμόδιες ελληνικές αρχές χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής».

Όπως εξάλλου παρατήρησε, «σε τέτοια θέματα απαιτείται από όλους που συμμετέχουν στο δημόσιο βίο και τη δημόσια σφαίρα γενικότερα, ψυχραιμία νηφαλιότητα και υπευθυνότητα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή