ΠΓΔΜ: Διαψεύδει τη Μόσχα για εκβιασμούς - δωροδοκίες

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 21:12
UPD:21:23
INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Τους ισχυρισμούς της Ρωσίας σχετικά με την ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια, διαψεύδει κατηγορηματικά το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς και τους χαρακτηρισμούς που περιλαμβάνονται στο σχόλιο του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με την ψήφιση της πρότασης για να προχωρήσουν οι αλλαγές στο Σύνταγμα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Θεωρούμε τους ισχυρισμούς που περιλαμβάνονται στο σχόλιο ως εντελώς ανυπόστατους και αναληθείς, καθώς διατυπώνονται με τη σαφή τάση να απαξιωθεί η πολιτική διαδικασία, η οποία είναι ιστορικής σημασίας».

«Οι βουλευτές στο Κοινοβούλιο, με πλήρη σεβασμό όλων των δημοκρατικών αρχών και της προβλεπόμενης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, έλαβαν απόφαση η οποία αντανακλά την επιθυμία που έχει διατυπώσει εδώ και δεκαετίες η “Δημοκρατία της Μακεδονίας” για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., ως στρατηγικές προτεραιότητες για τις οποίες υπάρχει η ευρύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση και αυτό είναι καλά γνωστό στους Ρώσους φίλους μας» συμπληρώνεται.

Και καταλήγει: «Υπογραμμίζουμε ότι, παραμένοντας αφοσιωμένοι στην ευρω-ατλαντική ολοκλήρωση, θα συνεχίσουμε και στο μέλλον να υποστηρίζουμε την ανάπτυξη και την προώθηση των σχέσεων και με την Ρωσική Ομοσπονδία, στη βάση της παραδοσιακής φιλίας μεταξύ των λαών μας, του αμοιβαίου σεβασμού και του σεβασμού του δικαιώματος η κάθε χώρα να επιλέγει ελεύθερα και ανεξάρτητα το μέλλον της».

Σημειώνεται ότι το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε εκβιασμούς, απειλές και δωροδοκίες βουλευτών της σκοπιανής αντιπολίτευσης, προκειμένου να στηρίξουν την έναρξη της διαδικασίας της συνταγματικής αναθεώρησης.

«Οι οκτώ ψήφοι που έλειπαν για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας, βρέθηκαν μέσω εκβιασμών, απειλών και δωροδοκιών στους αντιπολιτευόμενους νομοθέτες», σημείωσε, χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «βρόμικους χειρισμούς».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή