Ο «Τεντ ο ψεύτης» έγινε «Τεντ ο όμορφος» και φίλος του Τραμπ

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 16:00
UPD:16:07
EPA/CNN/EDWARD M. PIO RODA
A- A A+

Μία χειραψία, μία αγκαλιά και μία πρόβλεψη πως το 2020 ο Ντόναλντ Τραμπ θα επανεκλεγεί πανηγυρικά. Κάπως έτσι, ο «Τεντ ο ψεύτης» έγινε «Τεντ ο όμορφος» και δύο άσπονδοι εχθροί έγιναν αναγκαστικά φίλοι στον βωμό των ενδιάμεσων εκλογών.

Ο λόγος για τον Τεντ Κρουζ και τον Ντόναλντ Τραμπ, που η μάχη για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών το 2016 τους είχε οδηγήσει σε μία «τοξική σχέση».

Τόσο ο Κρουζ ωστόσο όσο και ο Τραμπ έχουν αμοιβαίο συμφέρον να τα αφήσουν όλα αυτά πίσω τους. Ο πρώτος καλείται να αντιμετωπίσει στο Τέξας έναν πολύ πιο επικίνδυνο εχθρό από όσο νόμιζε, το ανερχόμενο αστέρι των Δημοκρατικών Μπέτο Ο’ Ρουρκ. Και ο δεύτερος κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, προκειμένου να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του στις ενδιάμεσες εκλογές, προκειμένου το Κογκρέσο να παραμείνει στα χέρια των Ρεπουμπλικανών.

Σε κοινή γραμμή τη Δευτέρα, ο Τεντ Κρουζ ευχήθηκε «ο θεός να έχει καλά το Τέξας και τον Ντόναλντ Τραμπ», ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος από την πλευρά του κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι ενθαρρύνουν εκατομμύρια αλλοδαπούς να παραβιάσουν τους νόμους και τα αμερικανικά σύνορα.  

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή