Γ. Τσίπρας: Οι εκλογές δεν έρχονται πιο κοντά - Έχουμε περάσει πιο δύσκολες στιγμές

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 15:05
UPD:15:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτ
A- A A+

Την άποψη ότι δεν υπάρχει θέμα βιωσιμότητας της κυβέρνησης, εξέφρασε ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, σχολιάζοντας τη διαφωνία των ΑΝΕΛ στην Συμφωνία των Πρεσπών. «Έχουμε περάσει πιο δύσκολες στιγμές», τόνισε.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αlpha 989» ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «είτε έτσι είτε αλλιώς, θα φτάσουμε μέχρι τέλους» και έκανε λόγο για πολύ καλή συμφωνία κατηγορώντας την αντιπολίτευση πως έχει αποφασίσει να ακολουθήσει μια μικροκομματική πολιτική αλλά κι ότι ως κυβέρνηση επεδίωκε πολύ λιγότερα πράγματα από αυτά που επιτεύχθηκαν.

Παράλληλα, σημείωσε πως οι εκλογές δεν έρχονται πιο κοντά. «Είναι γεγονός ότι δεν ανήκει στην προγραμματική συμφωνία του 2015 ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ το θέμα του ονοματολογικού. Άλλα πράγματα είχαμε συμφωνήσει. Αυτό που άλλαξε τα δεδομένα είναι ότι παρουσιάστηκε ένα πολύ σημαντικό παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση ενός προβλήματος που ταλανίζει και την χώρα μας, όχι μόνο τους γείτονες.Και ο κ. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ συνολικά θα δουν σιγά-σιγά την μεγάλη εικόνα. Η μεγάλη εικόνα αφορά την οικονομία».

«Οι δηλώσεις του κ. Καμμένου τον τελευταίο καιρό συντείνουν στο ότι δεν υπάρχει θέμα βιωσιμότητας. Αλλά έχουμε περάσει πολύ πιο δύσκολες στιγμές ως κυβέρνηση. Το γνωρίζουμε ότι υπάρχει το θέμα για το "μακεδονικό" με τους κυβερνητικούς μας εταίρους αλλά θεωρώ ότι ξεπερνιέται όχι πολύ δύσκολα», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στο θέμα της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 μίλια, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «το θέμα των 12 ναυτικών μιλίων δεν είναι τωρινό. Δεν θέλω να σχολιάσω τις δηλώσεις. Θα υπάρχει ανακοίνωση, αν υπάρξει, από το υπουργείο Εξωτερικών».

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις και την μη περικοπή. ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού υπογράμμισε πως «έγινε ένα πρώτο βήμα. Δεν μας στάλθηκε επιστολή με διευκρινήσεις όταν κατατέθηκε ο προϋπολογισμός. Είμαστε πολύ κοντά στον στόχο αυτό. Εμπράκτως φαίνεται πως έχουμε περάσει σε μια άλλη εποχή μετά τις 21 Αυγούστου και μπορούμε να σχεδιάσουμε την δική μας οικονομική πολιτική και να έχουμε μια δημοσιονομική πολιτική που θα βοηθήσει την ανάπτυξη. Τα μέτρα που θα ψηφιστούν το επόμενο δίμηνο είναι πρώτη φορά που είναι μέτρα με τέτοια κατεύθυνση. Ανακούφισης και επέκτασης».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή