Υπόθεση Κασόγκι: Διπλωματικό αυτοκίνητο της Σ. Αραβίας βρέθηκε σε υπόγειο πάρκινγκ

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 18:43
UPD:18:47
REUTERS/HUSEYIN ALDEMIR
A- A A+

Σαουδαραβικό όχημα που φέρει διπλωματικές πινακίδες εντοπίστηκε εγκαταλειμμένο σε χώρο στάθμευσης στην Κωνσταντινούπολη από την τουρκική αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, οι τουρκικές αρχές έχουν ζητήσει άδεια από το γενικό προξενείο της Σαουδικής Αραβίας και από την εισαγγελία της πόλης για να ερευνήσουν το όχημα.

Κατά δημόσια τηλεόραση TRT, το αυτοκίνητο εγκαταλείφθηκε λίγες ημέρες μετά από τον θάνατο του Κασόγκι στο υπόγειο πάρκινγκ στη συνοικία Σουλτάνγκαζι, στα βόρεια προάστια της Κωνσταντινούπολης.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, κάμερες ασφαλείας στο σημείο είχαν καταγράψει και άλλο διπλωματικό αυτοκίνητο να σταματάει για λίγα λεπτά στο ίδιο πάρκινγκ, τις ημέρες μετά τον θάνατο του Κασόγκι.

Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος άφησε την τελευταία του πνοή στις 2 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους τους οποίους επικαλούνται τουρκικά ΜΜΕ, η σορός του διαμελίστηκε μετά τον θάνατό του. Το Ριάντ, ενώ αρχικά διαβεβαίωνε ότι ο Κασόγκι είχε φύγει από το προξενείο, παραδέχτηκε τελικά ότι είναι νεκρός.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή