Κουρδική οργάνωση διεκδικεί την ευθύνη για τη χθεσινή πυρκαγιά στο «Ατατούρκ»

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2006 11:44
A- A A+

Η εκτός νόμου οργάνωση «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK)» ανέλαβε την ευθύνη για τη χθεσινή μεγάλη πυρκαγιά στον εμπορευματικό τομέα του αεροδρομίου «Ατατούρκ» στην Κωνσταντινούπολη, αν και οι τουρκικές αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας.

Με ανακοίνωσή της που εστάλη στο φιλοκουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat, που εδρεύει στην Ευρώπη, η κουρδική οργάνωση αναφέρει ότι «το σαμποτάζ στο αεροδρόμιο ήταν η απάντηση στις σφαγές που διαπράττει το τουρκικό κράτος κατά των Κούρδων».

Ωστόσο, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα, ενώ ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Φικρέτ Κασάπογλου απέκλεισε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Η κουρδική οργάνωση προειδοποιεί πάντως, ότι «οι ενέργειες αυτές θα συνεχιστούν όσο συνεχίζεται και η πολιτική εξολόθρευσης των Κούρδων από το τουρκικό κράτος».

Η τεράστια πυρκαγιά, που προκάλεσε μεγάλες ζημιές και τον τραυματισμό τριών ανθρώπων, τέθηκε υπό έλεγχο περίπου τέσσερις ώρες μετά την εκδήλωσή της από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή