Θέμα ασφάλειας των πτήσεων πάνω από το Αιγαίο εγείρει το BBC

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2006 13:24
A- A A+

Θέμα ασφάλειας των πτήσεων πάνω από το Αιγαίο, ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου, εγείρει σε ρεπορτάζ του το BBC http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/5011646.stm , λόγω των συνεχών εμπλοκών μαχητικών αεροσκαφών της Ελλάδος και της Τουρκίας.

Μάλιστα, το εν λόγω ρεπορτάζ καταγράφει και δήλωση του έλληνα ειδικού, και μέλους της ένωσης πιλότων πολιτικής αεροπορίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο οποίος υπογραμμίζει ότι είναι θέμα χρόνου ένα μαχητικό αεροσκάφος να συντριβεί πάνω σε επιβατικό. «Υπάρχει πολύ περιορισμένος χώρος πάνω από το Αιγαίο και στους αεροδιαδρόμους του επικρατεί συμφόρηση. Είναι απλά θέμα χρόνου πριν ενα πολεμικό αεροσκάφος συγκρουστεί με ένα πολιτικό», σημειώνει και προσθέτει: «Η Ε.Ε. θα πρέπει να κάνει την Τουρκία να σεβαστεί το νόμο (εναέριας κυκλοφορίας)».

Εν τω μεταξύ λιγοστεύουν ολοένα και περισσότερο οι ελπίδες για την ανεύρευση του έλληνα πιλότου Κώστα Ηλιάκη. Πριν από λίγο εντοπίστηκαν και άλλα κομμάτια του ελληνικού F-16.

Την ιδια ώρα πηγές του Πενταγώνου επιβεβαίωσαν ότι ο τούρκος πιλότος που διεσώθη, απείλησε με το όπλο του τους έλληνες διασώστες, ενώ βρισκόταν στο πλοίο που τον περισυνέλεξε. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το ελληνικό «Σούπερ Πούμα» είχε προσεγγίσει τον τούρκο πιλότο, τουλάχιστον 15 λεπτά πριν από το εμπορικό πλοίο, ωστόσο δεν έλαβε εντολή να τον περισυλλέξει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή