Πέρασε το εμπόδιο του Απόλλωνα η ΑΕΚ (2-0) και... βλέπει Μπάγερν

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 21:12
UPD:21:13
INTIME SPORTS/ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
A- A A+

Η ΑΕΚ είχε το μυαλό στην Μπάγερν, παρόλα αυτά νίκησε σχετικά εύκολα τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, με 2-0 και, πλέον, στρέφει το ενδιαφέρον της στο μεγάλο ματς της ερχόμενης Τρίτης (23/10) με τους Βαυαρούς στο Ολυμπιακό Στάδιο για το Champions League.

Δύο 24ωρα μετά την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ να διατηρήσει το -3 και τις δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ «αντέδρασε» με το πρώτο της «τρίποντο» μετά το αρνητικό σερί που είχε εντός κι εκτός των συνόρων με τις ήττες από Μπενφίκα, ΠΑΟΚ και την εντός έδρας ισοπαλία με τους «ερυθρόλευκους».

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε μεν την κατοχή της μπάλας και την επιθετική πρωτοβουλία, αλλά ήταν ακίνδυνη επιθετικά.

Στο 33ο λεπτό, μάλιστα,  λίγο έλειψε να πληρώσει η ΑΕΚ τη νωθρότητα που είχε στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ο Απόλλωνας έχασε μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί στο σκορ.

Ο Μπετινέλι έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε στον Τριάδη και μετατράπηκε σε ασίστ στον Ακόστα, που με δυνατό σουτ από κοντινή απόσταση και από πλάγια λαχτάρησε την «Ενωση», η οποία γλίτωσε το γκολ από τη σωτήρια επέμβαση του Μπάρκα.

Φαίνεται πως ο κίνδυνος αυτός αφύπνισε τους πρωταθλητές και τέσσερα λεπτά αργότερα έφθασαν στο γκολ. Συγκεκριμένα μετά από τακουνάκι του Μπακασέτα στον Μάνταλο, αυτός με ωραία ενέργεια πέρασε τον Βαφέα και με ιδανικό πλασέ άνοιξε το το σκορ για την ομάδα του, στην πρώτη και μοναδική καλή στιγμή για την ΑΕΚ στο πρώτο 45λεπτο.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» το ματς και από την αρχή «πολιόρκησαν» την άμυνα του Απόλλωνα. Μάλιστα στο 46' ο Λιβάια με κεφαλιά λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, καθώς ο Χουάντερσον απέκρουσε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη αναγκαστικά προσπάθησε να προωθηθεί και μοιραία άφησε κάποιους κενούς χώρους, τους οποίους προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ, αλλά και πάλι η πρωταθλήτρια ήταν χωρίς έμπνευση και αποτελεσματικότητα στις (λίγες) πρωτοβουλίες της.

Τελικά η «Ενωση» κατάφερε να «καθαρίσει» το ματς στο 85ο λεπτό με σουτ του Λιβάϊα, μετά από έξοχη πάσα του Κλωναρίδη.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις