ΚΚΕ: Όργιο παρεμβάσεων από ΗΠΑ, Ε.Ε. και ΝΑΤΟ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 09:39
UPD:15:11
George Vitsaras

«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο της FYROM είναι αυτό που ήθελαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, που κατέφυγαν σε όλα τα μέσα και σε ένα όργιο απροκάλυπτων παρεμβάσεων για να τη διασφαλίσουν. Από κοντά φυσικά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μαζί με την κυβέρνηση Ζάεφ, που πανηγυρίζουν γι’ αυτό το αποτέλεσμα» αναφέρει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

A- A A+

Για «όργιο παρεμβάσεων, εκβιασμούς και απειλές» εκ μέρους των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ με στόχο να προχωρήσει η Συμφωνία των Πρεσπών κάνει λόγο το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του στον απόηχο της πρώτης ψηφοφορίας στην Βουλή της ΠΓΔΜ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, στην οποία ο Ζόραν Ζάεφ εξασφάλισε το κρίσιμο όριο των 80 βουλευτών. Σημειώνει δε ότι η συμφωνία λειτουργεί εις βάρος της σταθερότητας στην περιοχή. 

«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο της FYROM είναι αυτό που ήθελαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, που κατέφυγαν σε όλα τα μέσα και σε ένα όργιο απροκάλυπτων παρεμβάσεων για να τη διασφαλίσουν. Από κοντά φυσικά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, μαζί με την κυβέρνηση Ζάεφ, που πανηγυρίζουν γι’ αυτό το αποτέλεσμα» αναφέρει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

 «Είναι προφανές ότι τόσο η Συμφωνία των Πρεσπών όσο κι οι αποφάσεις που την προωθούν και οι οποίες παίρνονται εν μέσω εκβιασμών, απειλών και καταγγελιών για εξαγορές, δεν υπηρετούν τη φιλία και τη συνεργασία των λαών, αλλά την υλοποίηση των ευρωατλαντικών σχεδιασμών μαζί με τη διαιώνιση προβλημάτων, που θα λειτουργούν σε βάρος της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή» συμπληρώνει.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή