ΥΕΘΑ: Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους αεροπόρους - Στο Πάνθεον των Ηρώων ο Ηλιάκης

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2006 17:52
UPD:21:14
A- A A+

Μήνυμα εκτίμησης, αγάπης και συμπαράστασης του Πρωθυπουργού στους αεροπόρους, μετέφερε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, που επισκέφτηκε το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και την 346 Μοίρα Παντός Καιρού.

«Στις πραγματικά ιδιαίτερες στιγμές που ζούμε κατανοώ την φορτισμένη ατμόσφαιρα και την συγκίνηση που υπάρχει μετά την ηρωική θυσία του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος έχει ήδη καταταχθεί στο Πάνθεον των Ηρώων. Ενα επίλεκτο μέλος της Πολεμικής μας Αεροπορίας, κατέβαλε στο βωμό της πατρίδας, το υψηλότερο τίμημα.

Η Πολεμική Αεροπορία κάθε ημέρα που περνά μάχεται προστατεύοντας τον Εθνικό εναέριο χώρο μας στο Αιγαίο. Με πνεύμα αυταπάρνησης και αγνού πατριωτισμού υπηρετεί, ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό, την πατρίδα...

Είναι γνωστή σε όλους μας η ικανότητα και η αποτελεσματικότητα, με την οποία η Πολεμική Αεροπορία εκπληρώνει την αποστολή της.

Γνωρίζουμε όλοι τις ικανότητες των πληρωμάτων των αεροσκαφών, την θαυμαστή ακρίβεια και την παροιμιώδη ψυχραιμία που δείχνουν σε ένα πραγματικά αφιλόξενο και ασύμβατο χώρο πολλές φορές, με τη φυσιολογία του ανθρώπου.

Αξίζει λοιπόν πραγματικά ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αεροπόρους μας από όλο τον ελληνικό λαό, που επαγρυπνούν όλο το 24ωρο, κρατώντας ανοικτούς τους ουρανούς μας, αλλά και υπηρετώντας ταυτόχρονα πάρα πολλές φορές το κοινωνικό σύνολο», δήλωσε ο κ. Μεϊμεράκης απευθυνόμενους στους αεροπόρους και πρόσθεσε ότι χωρίς τον παράγοντα άνθρωπο, καμία υποδομή και κανένα οπλικό σύστημα δεν μπορεί να διασφαλίσει την ελευθερία, την ασφάλεια και την ευημερία.

Αναφερόμενος στην Τουρκία, υπογράμμισε ότι πρέπει να καταλάβει πως η περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεών μας, εξαρτάται, κατά κύριο λόγο, από τη συμπεριφορά της. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να τερματιστεί η πρακτική παράβασης των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών και των παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου και των Χωρικών Υδάτων της Ελλάδας, που αντιβαίνουν στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Τουρκίας. «Πολιτική μας βούληση είναι να μην υπάρχει ένταση και γι' αυτό θέλουμε συνεχείς διαύλους επικοινωνίας. Εμείς δεν κάνουμε επιθετικές κινήσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα διασφαλίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την άμυνά μας. Η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι από ελληνικής πλευράς οι προκλήσεις θα λαμβάνουν τη δέουσα απάντηση κάθε φορά σε όλα τα επίπεδα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή