Οι επενδυτικές ευκαιρίες στο μενού των επαφών του Τσίπρα

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 21:35
UPD:22:02
REUTERS/YVES HERMAN
A- A A+

Διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της Ινδίας, Venkaiah Naidu, και τον αντιπρόεδρο της Ινδονησίας, Jusuf Kalla, είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της 12ης Ευρω-ασιατικής Συνόδου (ASEM), η οποία διεξάγεται στις Βρυξέλλες.

Κατά τις επαφές με τον αντιπρόεδρο της Ινδίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και στις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εστίασε στους τομείς υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα την υψηλή τεχνολογία, τις τηλεπικοινωνίες, τις νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups) και τη ναυτιλία.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ινδίας χαρακτήρισε κορυφαίο γεγονός την 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο του 2019, στην οποία τιμώμενη χώρα θα είναι η Ινδία.

Ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με την Ινδονησία

Όσον αφορά τη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ινδονησίας, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη συμπαράσταση της Ελλάδας στον λαό της χώρας, μετά τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές (σ.σ. σεισμός, τσουνάμι).

Επίσης, τον ευχαρίστησε για τη στάση της Ινδονησίας στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, όπου η χώρα του αντιτίθεται στα μεροληπτικά ψηφίσματα που προωθεί η Τουρκία για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Παράλληλα, εξέτασαν τις προοπτικές για τη συνεργασία στον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα. Προς την κατεύθυνση αυτή, μάλιστα, αποφασίστηκε η συγκρότηση Κοινής Επιτροπής με στόχο την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο κ. Τσίπρας εστίασε και στο μεγάλο ενδιαφέρον των ελληνικών εταιριών στην Ινδονησία, ιδίως στους τομείς της φαρμακοβιομηχανίας, των κατασκευών και των δομικών υλικών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή