Μπλατ: «Ανυπομονούμε να παίξουμε μπροστά στον κόσμο μας»

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 19:27
UPD:19:31
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ VICHOS NIKOS
A- A A+

Για την 3η του νίκη στην Euroleague θα παλέψει αύριο (19/10, 21:00) ο Ολυμπιακός κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, στο πρώτο εντός έδρας ματς των «ερυθρόλευκων» από την έναρξη της διοργάνωσης.

Ο προπονητής των Πειραιωτών, Ντέιβιντ Μπλατ, χαρακτήρισε «πρόκληση» το ματς με τους Ιταλούς, ενώ δεν έκρυψε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι παίκτες του περιμένουν με αγωνία να παίξουν μπροστά στο κοινό τους.

Το πρόβλημα που προέκυψε στον Ολυμπιακό αφορά τον Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος υπέστη θλάση Α΄ βαθμού στο ματς με την Μπασκόνια και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 10 ημέρες.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, δήλωσε πριν την προπόνηση: «Ήταν ιδιαίτερη εβδομάδα με δύο ματς σε τρεις μέρες και ταξίδι ενδιάμεσα.

Αυτή όμως είναι η πρόκληση που αντιμετωπίζει κάθε ομάδα στη Euroleague και οφείλουμε να φανούμε προετοιμασμένοι. Γι’ αυτό προσπαθούμε από την πρώτη ημέρα. Αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες.

Η Αρμάνι είναι πολύ καλή ομάδα και παίζει ποιοτικό μπάσκετ. Πρόκειται απλά για μία ακόμη πρόκληση για μας. Διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες. Πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε ως ομάδα κι όχι μεμονωμένα».

Για τις δύο εκτός έδρας νίκες του Ολυμπιακού σε έδρες που πέρυσι γνώρισε βαριές ήττες, ο Μπλατ υποστήριξε: «Στις δύο έδρες αυτές ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πρόβλημα τα περασμένα χρόνια, αλλά τώρα είναι άλλη ομάδα κι άλλη σεζόν.

Το πρόγραμμα ήταν δύσκολο με δύο ματς μακριά από το γήπεδο μας. Τώρα όμως, παίζουμε στην έδρα μας και οφείλουμε να νικήσουμε ώστε να αξιοποιήσουμε όσα κάναμε τις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να δω τους φιλάθλους μας που είμαι σίγουρος πως θα μας προσφέρουν ενέργεια, δύναμη και πάθος».


Ο Ζακ ΛεΝτέι μίλησε, εκ μέρους των παικτών του Ολυμπιακού, στην media day της ομάδας του Πειραιά. Ο Αμερικανός σέντερ δήλωσε αρχικά για την Αρμάνι Μιλάνο: «Είναι μία ομάδα που σκοράρει πολύ. Πρέπει να προσέξουμε πολύ στην άμυνα, να σκοράρουμε και να παίξουμε καλό μπάσκετ».

Για την προσαρμογή στα διαδοχικά παιχνίδια: «Δεν είναι δύσκολο. Είμαστε επαγγελματίες. Έχουμε έμπειρους παίκτες στην ομάδα. Θέλουμε να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο. Έχουμε πολύ καλό προπονητικό επιτελείο. Θέλουμε να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο και να πάρουμε τη νίκη».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Χρειαζόμαστε την υποστήριξή τους. Θέλουμε να παίζουμε καλό μπάσκετ, να παλέψουμε στη Euroleague και να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για το αν υπάρχει πίεση μετά τις δύο διαδοχικές νίκες: «Είναι πιο εύκολο όταν ξεκινάς με νίκες. Πίεση υπάρχει σε κάθε παιχνίδι Euroleague. Είναι καλό που ξεκινήσαμε με δύο νίκες, αλλά θέλουμε να προστατεύουμε την έδρα μας».

Στην κάμερα της «NOVA» μίλησε ο Γιώργος Μπόγρης, ενόψει της αναμέτρησης με την Αρμάνι Μιλάνο, στο ΣΕΦ. Ο Έλληνας σέντερ του Ολυμπιακού είπε αρχικά για το δικό του ρόλο στην ομάδα:

«Δεν κοιτάω κοντά, αλλά μακριά. Βάζω μακρινούς στόχους. Ακόμη κι αν είναι δύσκολη η καθημερινότητα και έχεις υπομονή και επιμονή, επειδή κοιτάω μακριά και ο στόχος μου είναι μεγάλος σε αυτή την ομάδα, πιστεύω ότι δεν είναι κάτι τόσο δύσκολο. Ελπίζω να είναι μια αρχή για μια ωραία συνέχεια».

Για τις δυσκολίες του δεύτερου αγώνα σε μια «διαβολοβδομάδα» είπε: «Η ομάδα έχει εμπειρία. Η κούραση είναι ένας παράγοντας. Είναι σημαντικό ότι θα παίξουμε στην έδρα μας. Έχουμε μεγάλο βάθος.

Όπως είπε και ο κόουτς, έχουμε παιδιά που μπορεί να μην έπαιξαν πολύ χθες, αλλά θα βγουν μπροστά στο επόμενο παιχνίδι. Αυτό σημαίνει να έχεις ποιότητα και βάθος. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Θέλουμε ένα γεμάτο γήπεδο, για να πάρουμε μια μεγάλη νίκη».

Για την Αρμάνι Μιλάνο ο Μπόγρης εξήγησε: «Ποτέ δεν τη θεωρούσαμε αφελή ομάδα, όπως λέτε. Πάντα έχει ομάδες με ταλέντο. Εμείς κοιτάμε τους εαυτούς μας. Πρέπει να είμαστε σκληροί αμυντικά και να τρέξουμε στην επίθεση.

Θέλουμε να ανταπεξέλθουμε στο γρήγορο τέμπο και να πάρουμε τη νίκη μπροστά στον κόσμο μας. Η Αρμάνι έχει ταλέντο. Πρέπει να μην απογοητευτούμε από ένα ξέσπασμά της. Με επιμονή και υπομονή σε βάθος χρόνου φέρνεις το ματς στα ίσια. Μια ομάδα σαν τη δική μας θα καταφέρει να πάρει αυτό που θέλει αν έχει επιμονή.

Η Αρμάνι έχει εξαιρετικές μονάδες, αλλά δεν γυρίζει την μπάλα. Μετά από 15-20 επιθέσεις έρχεται ο εκνευρισμός. Γι' αυτό και δεν θυσιάζονται στην άμυνα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, ακόμη κι αν κάτι δεν πάει καλά.

Μακροπρόθεσμα θέλουμε να βάλουμε το στοιχείο μας και να πάρουμε τη νίκη, για να μην χαλάσουμε τα μεγάλα “ διπλά”. Για να εδραιωθούμε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας θέλουμε να πάρουμε όλα τα παιχνίδια στο ΣΕΦ».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις