ΥΠΕΞ: Το βάρος σε Κατρούγκαλο και γραφειοκρατία

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 13:21
UPD:13:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
A- A A+

 Του Γιάννη Καμπουράκη
[email protected]

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Γιώργος Κατρούγκαλος, υποστηριζόμενος από τη γραφειοκρατία του υπουργείου, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», αναμένεται να αναλάβει το κύριο βάρος άσκησης της εξωτερικής πολιτικής, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σημειωτέον, μετά την παραίτηση Κοτζιά, δεν θα διεξαχθεί τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών. Πρώτον, διότι δεν συνηθίζεται στις περιπτώσεις που αναλαμβάνει ένα υπουργείο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Δεύτερον, διότι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε αυτήν τη στιγμή το Μαξίμου θα ήταν να δοθεί βήμα στον κ. Κοτζιά, ο οποίος σε αυτήν την περίπτωση με βεβαιότητα θα ασκούσε κριτική υπό το φως της δημοσιότητας στους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο.

Η επόμενη ημέρα της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά βρίσκει την κυβέρνηση να προσπαθεί να παρέμβει στο έντονο προεκλογικό κλίμα και την πολιτική αβεβαιότητα που επικρατεί, διαψεύδοντας ακόμα και πιθανές ημερομηνίες εκλογών (μέσα στο 2018) που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας.

Κυβερνητικοί κύκλοι μεταφέρουν στη «Ν» ότι δεν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών. Υποστηρίζουν ότι πρώτιστη προτεραιότητα του πρωθυπουργού είναι να επανέλθει η σταθερότητα στην κυβέρνηση ώστε να μην επηρεαστεί η οικονομία, αλλά και να εξαντλήσει τα περιθώρια για να προχωρήσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή