Brexit: Περισσότερο χρόνο ζητά η Ε.Ε., αισιοδοξία εκφράζει η Μέι

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 21:39
UPD:21:42
REUTERS/TOBY MELVILLE
A- A A+

«Περισσότερο χρόνο» ζήτησε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, προσερχόμενος στην αποψινή Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος απεύθυνε έκκληση για «ψυχραιμία» και «υπομονή», θα ενημερώσει τους ηγέτες των κρατών - μελών για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Brexit, αλλά και για το «τι μέλλει γενέσθαι».

«Εργαστήκαμε σκληρά τις τελευταίες εβδομάδες, προκειμένου να επιτύχουμε μια συνολική συμφωνία για την αποχώρηση και την κοινή πολιτική, αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί» διευκρίνισε ο Μπαρνιέ.

Υπογράμμισε δε, ότι «το Brexit πρέπει να γίνει με ομαλό τρόπο για όλους και για όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του νησιού της Ιρλανδίας».

«Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο, πολύ περισσότερο. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε τις επόμενες εβδομάδες με ψυχραιμία και υπομονή» κατέληξε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε.

Από την πλευρά της, η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι, έκανε λόγο για «σημαντική πρόοδο» και διαβεβαίωσε ότι η συμφωνία είναι «εφικτή» και «τώρα ήρθε η ώρα να την κάνουμε πραγματικότητα».

Σημείωσε μάλιστα, ότι τα «περισσότερα ζητήματα έχουν επιλυθεί», με εξαίρεση το ζήτημα των «σκληρών συνοριακών ελέγχων» μεταξύ Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή