Το Ριάντ καταδικάζει όλες τις ψευδείς ειδήσεις για την εξαφάνιση του Κασόγκι

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 14:30
UPD:18:50
EPA/ERDEM SAHIN
A- A A+

Την οποιαδήποτε ανάμειξη της Σαουδικής Αραβίας στην εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι, καθώς και την πρόθεση του βασιλείου να συνεργαστεί με τις τουρκικές αρχές, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Ριάντ.  

«Ο κ. Κασόγκι εργάστηκε στις πρεσβείες του βασιλείου τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και το Λονδίνο και συνδέεται με αρκετούς Σαουδάραβες αξιωματούχους. Το βασίλειο δεν τον εμπόδισε να εισέλθει στα εδάφη του», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε δελτίο τύπου της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα, απορρίπτοντας και καταδικάζοντας τις ψευδείς ειδήσεις εναντίον της σαουδαραβικής κυβέρνησης σχετικά με την υπόθεση Κασόγκι.

Το βασίλειο χαιρετίζει την ανταπόκριση της Τουρκίας στο αίτημα για συγκρότηση κοινής ομάδας ερευνών και επαναλαμβάνει ότι η ασφάλεια των πολιτών του είναι μέλημά του όπου και αν αυτοί βρίσκονται.

Στο μεταξύ, Τούρκοι αστυνομικοί άρχισαν σήμερα να ερευνούν την κατοικία του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της έρευνας για την εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι, σύμφωνα με ανταποκριτές και εικονολήπτες του Γαλλικού Πρακτορείου και του Ρόιτερ που βρίσκονται επιτόπου.

Η έρευνα αυτή, που διεξάγεται από δεκάδες αστυνομικούς, πραγματοποιείται δύο ημέρες μετά από παρόμοιες έρευνες στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Την ίδια ώρα, Τούρκοι αστυνομικοί ερεύνησαν για άλλη μια φορά σήμερα και το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters.

Η έρευνα αυτή φαίνεται ότι επικεντρώνεται κυρίως στην πίσω αυλή του κτιρίου. Η πρώτη έρευνα, που ξεκίνησε τη Δευτέρα, κράτησε εννέα ώρες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή