ΗΠΑ: Τουλάχιστον 30 νεκροί από τον τυφώνα «Μάικλ»

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 06:18
UPD:08:09
REUTERS/TERRAY SYLVESTER
A- A A+

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα «Μάικλ» από τέσσερις Πολιτείες στο νότιο τμήμα των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με νέο απολογισμό των τοπικών αρχών.

Όπως γνωστοποίησε ο σερίφης Τόμι Φορντ, 12 πτώματα βρέθηκαν στην Κομητεία Μπέι, αυξάνοντας σε 20 τον αριθμό των νεκρών εξαιτίας του ακραίου καιρικού φαινομένου στη Φλόριντα.

Ο τυφώνας Κατηγορίας 4 έπληξε με σφοδρότητα τη 10η Οκτωβρίου μια παράκτια περιοχή του Κόλπου του Μεξικού, κοντά στην πόλη Πάναμα Σίτι. Ο Μάικλ στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου στην Τζόρτζια, άλλων τριών στη Βόρεια Καρολίνα και ακόμη έξι στη Βιρτζίνια.

Ο «Μάικλ» άφησε πίσω του σκηνικό καταστροφής στη Φλόριντα. Οι αρχές φοβούνται ότι ο απολογισμός θα αυξηθεί κι άλλο, καθώς οι επιχειρήσεις έρευνας στα συντρίμμια συνεχίζονται. Σχεδόν 137.000 σπίτια και επιχειρήσεις στην ίδια πολιτεία παρέμεναν την Τρίτη χωρίς ηλεκτροδότηση, ενώ εξακολουθούσαν να λειτουργούν πολλά σημεία διανομής πόσιμου νερού και τροφίμων σε διάφορες Κομητείες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή