Euroleague: Ήττα για τον κακό Παναθηναϊκό στην Γερμανία

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 23:36
UPD:23:51
EPA/RONALD WITTEK
A- A A+

Την πρώτη του ήττα στην Euroleague γνώρισε απόψε στο Μόναχο ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» πλήρωσαν την κακή τους εμφάνιση, ιδιαίτερα στην άμυνα,  με την πρώτη απώλεια μόλις στην 2η αγωνιστική της διοργάνωσης, με 79-80 από την Μπάγερν.

Ακόμη κι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να «κλέψει» τη νίκη, όταν στα 5 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ο Μπούκερ αστόχησε σε δύο βολές, αλλά ο Γκιστ έκανε τραγικό λάθος και οι Γερμανοί πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη.

Την Πέμπτη η ελληνική ομάδα υποδέχεται στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων την Γκραν Κανάρια.

Η παράδοση που έχει δημιουργήσει ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια συνεχίστηκε και επί γερμανικού εδάφους. Για 7η σερί χρονιά η πρώτη εκτός έδρας αποστολή των «πρασίνων» στέφθηκε με αποτυχία. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ήταν καλή τόσο σε άμυνα, αλλά και στην επίθεση και είχε για «μοιραίο» παίκτη τον Τζέιμς Γκιστ.

Όπως συνέβη και με την Μακάμπι, η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να «καθαρίσει» το ματς όταν είχε το «πάνω χέρι» κι από τη στιγμή που επέτρεψε στην Μπάγερν να ελπίζει στην ανατροπή, τελικά το «πλήρωσε» με τον χειρότερο τρόπο.

Το «black out» των παικτών του Πασκουάλ στο τρίτο δεκάλεπτο έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να καλύψουν γρήγορα το -6 (50-56) κι από τότε δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα. Οι προσπάθειες του Κιθ Λάνγκφορντ να «γυρίσει» μόνος του ματς δεν είχαν αποτέλεσμα.

Και οι δύο ομάδες είχαν κακές επιλογές στο τελευταίο λεπτό. Ο Νίκος Παππάς έκανε ένα πανέξυπνο φάουλ στον σέντερ της Μπάγερν Μονάχου, Ντέβιν Μπούκερ. Ο Αμερικανός αστόχησε και στις 2 και ο Παναθηναϊκός είχε την τύχη του στα χέρια του. Όμως, ο Τζέιμς Γκιστ υπέπεσε σε «φτηνό» λάθος, στην προσπάθειά του να δώσει την μπάλα στον Κιθ Λάνγκφορντ, το οποίο ήταν και η... χαριστική βολή.

Κορυφαίοι του Παναθηναϊκού ήταν οι Λάνγκφορντ (18 πόντοι), Μήτογλου (10 πόντοι, 6 ριμπάουντ), ενώ από την άλλη 5 παίκτες των Βαυαρών είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Τζέντοβιτς να αποδεικνύεται «δήμιος» της ελληνικής ομάδας με τους 19 πόντους που πέτυχε. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις