BCL: Ο Λαρεντζάκης οδήγησε την ΑΕΚ στο «διπλό» επί της Νίμπουρκ

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 22:01
UPD:22:04
INTIME SPORTS/ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
A- A A+

Με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να «οργιάζει» στο παρκέ, η ΑΕΚ πήρε μεγάλη νίκη στην έδρα της Νίμπουρκ με 94-93 μετά από δύο παρατάσεις, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Basketball Champions League!

Λίγο έλλειψε να «αυτοκτονήσει» η ελληνική ομάδα, αλλά τελικά «σώθηκε» από τη μεγαλειώδη εμφάνιση του διεθνή της γκαρντ. Την ώρα που οι Ρατάν-Μέις - Γκρίφιν είχαν 2/25, ο Λαρεντζάκης «έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά» και οδήγησε τους κατόχους του τροπαίου στην πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση.

Οι ήττες από το Περιστέρι και την Χάποελ Ιερουσαλήμ στην πρεμιέρα της Α1 και του BCL αντίστοιχα φαίνεται πως λειτούργησαν θετικά για την Ένωση. Αρχικά με το ξέσπασμα επί του ΠΑΟΚ το περασμένο Σάββατο κι απόψε ήταν η σειρά της Νίμπουρκ.

Οι κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν με 19 πόντους λίγο πριν το ημίχρονο (29-48), παίζοντας σπουδαίο μπάσκετ, βρέθηκαν στο +12 (66-78) στις αρχές της τέταρτης περιόδου, ωστόσο, είχαν και πάλι «νεκρά διαστήματα» και κακές αποφάσεις σε κρίσιμα σημεία, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να ξαναμπούν στο ματς.

Λίγο έλλειψε, μάλιστα, να πάρει και τη νίκη η Νίμπουρκ, όταν ο Λόρενς κι ο Χρούμπαν έχασαν δύο ευκαιρίες για να «κλέψει» το ματς η ομάδα τους.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, όμως, είχε διαφορετική άποψη. Απέναντι στη Νίμπουρκ σκόραρε 23 πόντους με 7/8 τρίποντα και 2/2 βολές, μάζεψε 4 ριμπάουντ, έδωσε 3 ασίστ και έκλεψε δύο φορές την μπάλα σε 31 λεπτά συμμετοχής. Έβαλε και δύο μεγάλα σουτ για το 86-86 και το 89-91, με αποτέλεσμα να παίρνει δίκαια τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης.

Τραγικός επιθετικά ο Εξέιβιερ Ρατάν-Μέις με πολλά άστοχα λέι-απ και σουτ από μέση απόσταση (1/10 δίποντα, 0/4 τρίποντα), είχε όμως 8 ασίστ στο πρώτο μέρος και 11 συνολικά σε 35 λεπτά συμμετοχής.

Μια από τα ίδια και για τον Μάλκολμ Γκρίφιν που είχε μόλις 2 πόντους από 1/6 δίποντα και 0/5 τρίποντα σε 29 λεπτά συμμετοχής, αλλά γέμισε τη στατιστική του με 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα και μόλις δύο λάθη.

Οι δύο Αμερικανοί είχαν μαζί 2/25 σουτ και γι' αυτό η ΑΕΚ χρειάστηκε δύο παρατάσεις για να πάρει τη νίκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις