Μπάσκετ: «Απόδραση» από την Εύβοια με Τουπάν

Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018 21:50
UPD:21:55
Eurokinissi Sports/EUROKINISSI
A- A A+

Ο Ολυμπιακός είδε το... χάρο με το μάτια του στο «Τάσος Καμπούρης» απέναντι στην Κύμη, κατόρθωσε όμως να φύγει αλώβητος από την Εύβοια επικρατώντας με 77-74.

Στον αγώνα με τον οποίο έκλεισε η αυλαία της 2ης ημέρας στην Α1 Ανδρών τη λύση στην ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ έδωσε ο Τουπάν, που με τρίποντο στα 17΄΄ πριν τη λήξη διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν σημάδια κόπωσης, καθώς μόλις τη νύχτα της Παρασκευής είχε προηγηθεί η απαιτητική αναμέτρηση της Μόσχας με τη Χίμκι και το ταξίδι της επιστροφής, ενώ δεν είχαν στην αποστολή τον Σπανούλη, που πήρε ανάσες.

Αυτό βεβαίως δεν μειώνει την προσπάθεια της ομάδας του Καστρίτη, που με ένα εκπληκτικό τρίτο δεκάλεπτο έτρεξε επιμέρους σκορ 25-15 και ξαναμπήκε στο παιχνίδι.

Η τελευταία περίοδος ήταν ντέρμπι με τους αντίπαλους να εναλάσσονται στο προβάδισμα, τον Ολυμπιακό να βρίσκεται συχνά σε δύσκολη θέση, αλλά οι Μιλουτίνοφ, Βεζένκοφ με τα φόλοου-καλάθια τους και ο Στρέλνιεκς με το «ζεστό» χέρι του κρατούσαν την ομάδα τους.

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, αλλά με λάθη στο τέλος που παραλίγο να στοιχίσουν, ήταν ο Γουίλιαμς-Γκος με 15 πόντους, ενώ ο Μιλουτίνοφ είχε 14, ο «από μηχανής Θεός» Τουπάν 12 και τον Στρέλνιεκς 10. 

Για τους γηπεδούχους μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Ουάσινγκτον, ο οποίος ταλαιπώρησε αφάνταστα την αντίπαλη άμυνα σταματώντας στους 24 πόντους, ενώ άλλους 14 πρόσθεσε ο Χόρτον. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις