Σκίμπε: Στόχος η άνοδος και η πρόκριση στο Euro 2020

Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018 19:53
UPD:19:56
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ MATTHAIOS
A- A A+

Το ζητούμενο στον αυριανό αγώνα της Εθνικής ομάδας με τη Φινλανδία, στο Τάμπερε, είναι να φύγει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με βαθμούς ή έστω με το βαθμό της ισοπαλίας.

Αυτό δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Μίχαελ Σκίμπε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τους Σκανδιναβούς, για την 4η αγωνιστική του Nations League.

«Είναι δύσκολος ο αγώνας γιατί η Φινλανδία είναι μια ομάδα που τρέχει, μάχεται και είναι καλή στις αντεπιθέσεις. Δεν πρέπει να δώσουμε χώρους. Να πάρουμε τη νίκη ή έστω τον έναν βαθμό στον αγώνα», ανέφερε ο Σκίμπε στον αρχικό σχολιασμό του.

Στη συνέχεια, ο Γερμανός τεχνικός απάντησε σε ερωτήσεις για:

Το αν είναι φαβορί η Ελλάδα για την πρώτη θέση και την άνοδο στη League B«Για κάθε έθνος είναι σημαντικό να ανέβει κατηγορία. Το θέλουν και οι άλλες ομάδες. Έχουμε καλή ομάδα, είμαστε υπερήφανοι που εκπροσωπούμε τους Έλληνες. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Να είμαστε όσο γίνεται καλύτεροι και πιο τυχεροί στον αγώνα».

Το αν δημιουργεί πίεση στους διεθνείς και αυτόν το Euro 2004: «Το 2004 ήταν υπέροχη εμπειρία για τους Έλληνες. Αποδεικνύει πως όλα είναι δυνατά στο ποδόσφαιρο και πως τα πάντα μπορούν να συμβούν. Στόχος η άνοδος, η πρόκριση στο Euro και μια καλή πορεία εκεί».

Το αν οι Μανωλάς - Παπασταθόπουλος μπορούν να περιορίσουν τον Πούκι: «Φυσικά και χαίρομαι που τους έχω στη διάθεσή μου. Δεν θα αμυνθούν βέβαια μόνο αυτοί. Για να αντιμετωπίσεις μια ομάδα όλοι πρέπει να λειτουργήσουν καλά αμυντικά. Πρέπει να αμυνθούν όλοι καλά για να μη δεχθούμε γκολ».

Την ενδεκάδα: «Πρέπει να δω πρώτα την προπόνηση και να μιλήσω με τους παίκτες. Έχουμε πολλούς καλούς μέσους. Θα τον αντικαταστήσουμε τον Κουρμπέλη με καλό παίκτη. Ίσως να έχουμε και νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Αύριο το πρωί θα αποφασίσω».

Την τακτική: «Δεν θα έλεγα πως θα παίξουμε αμυντικά. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε επιθετικοί, να πιέσουμε ψηλά και να έχουμε καλή ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Θα παίξουμε παιχνίδι υψηλού επιπέδου. Ακόμα και η ισοπαλία θα μας φέρει σε καλή θέση, γιατί έχουμε δυο εντός έδρας αγώνες μετά. Θα παλέψουμε για να πάρουμε τους τρεις πόντους».

Από την πλευρά των ποδοσφαιριστών μίλησε ο Κώστας Μανωλάς. «Θα είναι σκληρό ματς. Η Φινλανδία έχει τρεις νίκες με 1-0. Κάθε ματς είναι δύσκολο σε αυτό το επίπεδο. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και θα δώσουμε το 100% για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε», εκτιμά ο στόπερ της Ρόμα.

Για την εικόνα της Εθνικής απάντησε: «Ας παίζουμε πιο μέτρια και ας νικάμε, παρά να παίζουμε καλύτερα και να χάνουμε. Μην παίρνουμε μόνο τα αρνητικά. Δε νομίζω ότι τα προηγούμενα χρόνια παίζαμε όπως η Βραζιλία και η Ισπανία. Και με Σάντος που ήταν επιτυχημένος, νικούσαμε 1-0 το Λιχτενστάιν. Ποτέ δεν νικούσαμε 4-0, 5-0. Στόχος είναι η πρώτη θέση».

Και κατέληξε: «Να είμαστε σοβαροί στο τακτικό κομμάτι, να βάλουμε ένα γκολ και γιατί όχι να νικήσουμε 0-1. Είμαι αισιόδοξος. Είμαστε νέα ομάδα, δεν είναι εύκολο. Δείτε και άλλες ομάδες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Ιταλία. Δεν είναι εύκολο όταν αλλάζεις, θέλει και μια προσαρμογή. Έχουμε μέλλον και είμαι αισιόδοξος για το μέλλον μας».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις