Για εγκατάλειψη του αγρότη κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Γ.Παπανδρέου

Δευτέρα, 29 Μαΐου 2006 16:03
A- A A+

Με τη μετάβασή του στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Νεστάνης και την συζήτηση που είχε με αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσε σήμερα τη διήμερη επίσκεψή του στην Τρίπολη

Σε σύντομη ομιλία του πριν ακούσει τα προβλήματα των αγροτών ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για εγκατάλειψη του έλληνα αγρότη.

Οπως είπε, η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες για ανάπτυξη και ευημερία σε όλους τους τομείς, όμως για να γίνει αυτό χρειάζεται μια κυβέρνηση, που όχι μόνο θα έχει όραμα, αλλά θα γνωρίζει τι γίνεται διεθνώς και θα έχει τη βούληση και το σχέδιο αυτό να το κάνει πράξη.

Δυστυχώς, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αυτό που έχει ζήσει ο έλληνας αγρότης τα δύο τελευταία χρόνια είναι μόνο η εγκατάλειψη. Παρά τα μεγάλα προεκλογικά λόγια του κ. Κ. Καραμανλή, παρά τις υποσχέσεις, ο αγρότης έχει σήμερα εγκαταλειφθεί. Το κόστος έχει φτάσει πολύ ψηλά από το πετρέλαιο που ανέβηκε στην Ελλάδα πολύ περισσότερο από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το κόστος των λιπασμάτων και των φαρμάκων, συμπλήρωσε.

Ακόμη, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδυναμία να ελέγξει τις τιμές και για ασυνέπεια στις προεκλογικές τις δεσμεύσεις όσον αφορά τη στήριξη των συμφερόντων του έλληνα αγρότη.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Παπανδέου, είναι να δώσει προοπτική στην ελληνική επαρχία, στηρίζοντας το αγροτικό επάγγελμα με την στενή συνεργασία κοντά στον αγρότη, με υπηρεσίες, με ανάπτυξη της Αυτοδιοίκησης, με υποστήριξη των Συνεταιρισμών και με την παροχή δυνατοτήτων για σύγχρονες υποδομές.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή