Euroleague: Με το «δεξί» ο Παναθηναϊκός

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 22:58
UPD:12/10/2018 14:16
INTIME SPORTS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός έκανε πρεμιέρα με νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα, καθώς ύστερα από δυνατό αγώνα επιβλήθηκε της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 89-84 στο ΟΑΚΑ.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι ως το 30΄ και κρίθηκε την τελευταία περίοδο, όταν μέσα από την άμυνά τους οι «πράσινοι» κράτησαν την επίθεση των Ισραηλινών και πήραν πόντους στην άλλη πλευρά του παρκέ, ξεφεύγοντας στο σκορ.

Η συνέχεια για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ περιλαμβάνει ταξίδι στο Μόναχο, καθώς την ερχόμενη Τρίτη (16/10) θα παίξει στη Γερμανία με την Μπάγερν, στην πρώτη «διπλή» εβδομάδα της διοργάνωσης.

Κορυφαίος του Παναθηναϊκού ήταν ο Λοτζέσκι, που σημείωσε 20 πόντους σημειώνοντας κάποια πολύ σημαντικά καλάθια για την ψυχολογία της ομάδας του, ενώ ο Καλάθης μοίρασε 14 ασίστ και ο Αντετοκούνμπο άλλαξε τη ροή του παιχνιδιού με την αστείρευτη ενέργεια και τις άμυνες που έβγαλε.

Η «ομάδα του λαού», από την πλευρά της, δεν είχε παρόντες Πάργκο, Ρέι και Λέβι, με αποτέλεσμα να υπερφορτωθεί ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Σκότι Γουίλμπεκιν, ο οποίος ήταν εξαιρετικός αλλά προς το τέλος κουράστηκε.

Μετά το αρχικό 8-0 του Παναθηναϊκού στα πρώτα δύο λεπτά, η Μακάμπι άρχισε να μειώνει σταδιακά και με επιμέρους σκορ 10-2 έφτασε γρήγορα στον πόντο (15-14), για να πάει έκτοτε το παιχνίδι πόντο-πόντο και το ημίχρονο να κλείσει με 46-45 για τους γηπεδούχους.

Στο ίδιο μοτίβο και η τρίτη περίοδος, με τις ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα και τον Λάνγκφορντ να σκοράρει με μακρινό σουτ για δύο πόντους το 70-67 στο 30΄.

Ο Γουίλμπεκιν είχε αρχίσει να κουράζεται, ο Τόμας με τρίποντο έγραψε το 75-68 και στη συνέχεια ο Λοτζέσκι το 82-71 στο 35΄, δίνοντας αμετάκλητα στον αγώνα το δρόμο του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις