Στόχος βομβιστικής επίθεσης ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης (2)

Βουλγαράκης: «Υπήρξε μπαράζ απειλών σε βάρος μου, όλη αυτή την περίοδο, το οποίο κορυφώθηκε. Εχω στοχοποιηθεί»
Τρίτη, 30 Μαΐου 2006 12:00
UPD:12:29

A- A A+

Τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα θεωρεί η ΕΛ.ΑΣ. τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 7:43, σε απόσταση 100 μέτρων από την οικία του υπουργού Πολιτισμού, Γιώργου Βουλγαράκη http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/05/30/1197173.htm .

Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε σάκο τον οποίο οι δράστες είχαν κρεμάσει σε ποδήλατο ανάμεσα σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ο τρόπος πυροδότησης της βόμβας δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, γιατί από την έκρηξη διαλύθηκε ο μηχανισμός και δεν έχουν βρεθεί ακόμα υπολείμματα. Πάντως, οι πυροτεχνουργοί εκτιμούν πως η ισχύς της εκρηκτικής ύλης ισοδυναμεί με περίπου 2 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό να πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο.

Την ώρα της έκρηξης έφτανε στο σημείο ένα ΙΧ αυτοκίνητο, γεγονός που σύμφωνα με τους αστυνομικούς ενδεχομένως παραπλάνησε τους δράστες, οι οποίοι πιθανότατα θεώρησαν ότι ήταν το συνοδευτικό-προπομπός του υπουργού και πυροδότησαν το μηχανισμό νωρίτερα.

Όπως επίσης έγινε γνωστό, ακριβώς στην απέναντι πλευρά του δρόμου ήταν σταθμευμένο αυτοκίνητο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ) και οι δύο αστυνομικοί με εκπαιδευμένο σκύλο είχαν αρχίσει να ερευνούν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και την περιοχή, όπως γίνεται κάθε πρωί, καθώς σε λίγα λεπτά επρόκειτο να περάσει από το σημείο ο υπουργός.

Από την ισχυρή έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στα δύο αυτοκίνητα, ανάμεσα στα οποία ήταν το ποδήλατο με τη βόμβα, στο αυτοκίνητο του ΤΕΕΜ και σε άλλα σταθμευμένα οχήματα, ενώ λαμαρίνες εκτινάχθηκαν σε απόσταση πάνω από δέκα μέτρα και έσπασαν τζάμια σε σχολείο, όπου ευτυχώς, δεν είχαν φτάσει ακόμα οι μαθητές.

Ο υπουργός Πολιτισμού, λίγη ώρα μετά την έκρηξη, δήλωσε τα εξής:

«Κάθε βόμβα σε περίοδο δημοκρατίας, στρέφεται κατά της ίδιας της δημοκρατίας και όχι κατά συγκεκριμένων προσώπων. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της αστυνομίας. Εχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες. Υπήρξε ένα μπαράζ απειλών σε βάρος μου, όλη αυτή την περίοδο, το οποίο κορυφώθηκε. Εχω στοχοποιηθεί».

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το σημείο της έκρηξης, γίνονται εκτροπές της κυκλοφορίας, ενώ ο χώρος ερευνάται από πυροτεχνουργούς της ασφάλειας και άντρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για τη συλλογή στοιχείων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή