Βοήθεια από τον Τραμπ ζητεί η αρραβωνιαστικιά του Κασόγκι

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 09:46
UPD:09:48
EPA/TOLGA BOZOGLU

«Εκλιπαρώ τον πρόεδρο Τραμπ και την πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ να βοηθήσουν να χυθεί φως στην εξαφάνιση του Τζαμάλ», γράφει η Χατιτζέ Τζενγκίζ στο δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο «Σας παρακαλώ, πρόεδρε Τραμπ, ρίξτε φως στην εξαφάνιση του αρραβωνιαστικού μου».

A- A A+

Τη βοήθεια του Αμερικανού προέδρου, προκειμένου να μπει ένα τέλος στη μυστηριώδη εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι ζητεί η αρραβωνιαστικιά του μέσα από τις σελίδες της «Washington Post», όπου εκείνος αρθρογραφούσε.

«Εκλιπαρώ τον πρόεδρο Τραμπ και την πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ να βοηθήσουν να χυθεί φως στην εξαφάνιση του Τζαμάλ», γράφει η Χατιτζέ Τζενγκίζ στο δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο «Σας παρακαλώ, πρόεδρε Τραμπ, ρίξτε φως στην εξαφάνιση του αρραβωνιαστικού μου».

Ο Κασόγκι ζούσε αυτοεξόριστος από το 2017 στις ΗΠΑ, αφού έπεσε στη δυσμένεια του παλατιού όταν έγινε πρίγκιπας διάδοχος ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Σε μία ύστατη προσπάθεια να εξιχνιαστεί η υπόθεση, η Τουρκάλα σύντροφος του δημοσιογράφου ζητεί από τον πρίγκιπα διάδοχο να «δείξει το ίδιο επίπεδο ευαισθησίας» και να δώσει στη δημοσιότητα τα βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες του κλειστού τηλεοπτικού κυκλώματος επιτήρησης του σαουδαραβικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη.

«Παρότι αυτό το συμβάν θα μπορούσε δυνητικά να προκαλέσει πολιτική κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες, ας μην παραβλέψουμε την άποψη της ανθρώπινης διάστασής της», πρόσθεσε η Τζενγκίζ.

Η Τζενγκίζ και ο Κασόγκι βρίσκονταν εν μέσω των προετοιμασιών για τον γάμο τους. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Κασόγκι πήγε στο προξενείο. «Όλο κι όλο αυτό που χρειαζόμασταν ήταν ένα χαρτί», εξηγεί η σύντροφός του.

Έπειτα από «μια πρώτη θετική συνάντηση με το προσωπικού του προξενείου», μερικές ημέρες νωρίτερα, ο Κασόγκι επέστρεψε στις 2  Οκτωβρίου «χωρίς να αμφιβάλλει πως ήταν ασφαλής», σύμφωνα με τη μνηστή του.

Η «ασφάλεια» ωστόσο έγινε «φόβος» όταν αναγκάστηκε να τον περιμένει υπομονετικά επί τρεις ώρες να βγει από το κτίριο.

«Μπήκε στο προξενείο και δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι βγήκε» από αυτό, υπενθυμίζει η Τζενγκίζ προσθέτοντας ότι οι ελπίδες της να τον ξαναδεί «μειώνονται κάθε μέρα που περνάει».

Η υπόθεση έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις Άγκυρας – Ριάντ, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει για αποδείξεις και εμμέσως πλην σαφώς αφήνει να εννοηθεί ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος δεν βγήκε ζωντανός από το προξενείο, κάτι το οποίο το Ριάντ αρνείται κατηγορηματικά.

Οι έρευνες των τουρκικών αρχών επικεντρώνονται στις κινήσεις μίας αυτοκινητοπομπής που αναχώρησε εκείνη την ημέρα από το προξενείο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι αρχές αναζητούν τα ίχνη ενός μαύρου βαν, με το οποίο εκτιμάται ότι μεταφέρθηκε το πτώμα του Κασόγκι. Αργότερα, έγινε επίσης γνωστό ότι οι αρχές θα προχωρήσουν σε έρευνες και εντός του προξενείου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή