Super League: Τα φώτα στο ΟΑΚΑ

Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2018 09:15
UPD:09:30
ICON/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Το μεγάλο ντέρμπι, ΑΕΚ-Ολυμπιακός, δεσπόζει στο σημερινό «δεύτερο πιάτο» της 6ης αγωνιστικής της Super League.

Η ώρα για το τρίτο σπουδαίο ματς του πρώτου γύρου του ελληνικού πρωταθλήματος έφτασε. Μετά τα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, η πρωταθλήτρια ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό (20:30) με τις δύο ομάδες να προέρχονται από ευρωπαϊκές ήττες σε Champions και Europa League αντίστοιχα.

Ό,τι έγινε, πάντως, ανήκει στο παρελθόν και οι δύο μονομάχοι είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα απόψε στο ΟΑΚΑ για τη νίκη, που εάν έρθει για κάποια ομάδα θα την διατηρήσει κοντά στην κορυφή και θα της δώσει παράλληλα το ψυχολογικό πλεονέκτημα για τη συνέχεια του εφετθνού «μαραθωνίου» της Super League.

Υπό κανονικές συνθήκες, η ΑΕΚ, θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα λόγω της έδρας και της καλής παράδοσης των τελευταίων ετών απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

Οι «κιτρινόμαυροι», όμως, είναι «χτυπημένοι» από τραυματισμούς βασικών τους παικτών, με πιο πρόσφατο άτυχο περιστατικό αυτόν του Πέτρου Μάνταλου. Ήταν γνωστό ότι οι Έλντερ Λόπες και Πόνσε δεν θα ενισχύσουν την ΑΕΚ (τραυματίες και οι δύο), ωστόσο, το περιστατικό με τον αρχηγό της ομάδας ήταν εντελώς αναπάντεχο.

Ο διεθνής άσος τραυματίστηκε στην προπόνηση της Παρασκευής, το Σάββατο δεν γυμνάστηκε καθόλου κι ως εκ τούτου τέθηκε νοκ άουτ.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός δεν θα έχει στην αποστολή τον Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και αποκλείστηκε. Άλλα προβλήματα δεν αντιμετωπίζει ο Πέδρο Μαρτίνς, που σε ένα ακόμη ματς θα προβεί σε σημαντικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με αυτό που παρέταξε στο Μιλάνο.

Ο πρωτοπόρος και αήττητος, ΠΑΟΚ, θα υποδεχθεί στην Τούμπα τον Απόλλωνα Σμύρνης, που δεν έχει ακόμη βαθμό στο πρωτάθλημα και στο σημερινό ματς (18:15) θα παρουσιαστεί με νέο προπονητή στον πάγκο του, τον Γιάννη Ματζουράκη.

Η «αυλαία» θα ανοίξει στην Λαμία με το ματς της τοπικής ομάδας κόντρα στον ΟΦΗ (16:00), ενώ στις 19:00, ο Ατρόμητος θα αντιμετωπίσει τον  ΠΑΣ Γιάννινα. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις