Ακόμη και στη μέτρια βραδιά του δεν έχασε

Με πέναλτι του Μακέντα στο 91΄ ο Παναθηναϊκός έφυγε αήττητος από την Τρίπολη (1-1)
Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2018 22:48
UPD:22:52
INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Στη μέτρια βραδιά του ο Παναθηναϊκός των πολλών απουσιών (Κάτσε, Μουνιέ, Γιόχανσον) έμεινε «όρθιος» στην Τρίπολη και με το τελικό, 1-1, κόντρα στον Αστέρα διατήρησε το αήττητο που έχει στη Super League από την έναρξη της περιόδου.

Οι  «πράσινοι» μπροστά σε 3.000 και πλέον οπαδούς τους είχαν μεν την πρώτη τους απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα, ωστόσο, δε, με βάση τις απουσίες που είχαν και την εικόνα του αγώνα, το τελικό αποτέλεσμα σαφώς και δεν μπορεί να χαρσκτηριστεί ως αποτυχία.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχασαν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους, μιας και μέχρι το 91΄ κρατούσαν το «τρίποντο». Ήρθε όμως, το πέναλτι που έκανε ο Κυριακόπουλος στον Χατζηγιοβάννη (τέταρτο εις βάρος των Αρκάδων στο πρωτάθλημα) να δώσει την ευκαιρία στον Μακέντα να σκοράρει και να γράψει το τελικό 1-1.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει. Ο Καλτσάς, από λάθος του Μαυρομάτη, πλάσαρε χωρίς επιτυχία σε τετ α τετ τον Διούδη ο οποίος απέκρουσε την μπάλα, ενώ στη συνέχεια ο Τόνσο δεν κατάφερε να την προωθήσει στα δίχτυα σε κενή εστία. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μανιάς σούταρε από πλάγια, αλλά και πάλι ήταν σε ετοιμότητα ο Διούδης.

Μετά το 25΄ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε και στο 26΄ έχασε την πρώτη ευκαιρία του, όταν σουτ του Δώνη απέκρουσε ο Αθηνασιάδης.

Όπως έγινε και στο ξεκίνημα του αγώναμ, έτσι και με την έναρξη του β΄ μέρους ο Αστέρας ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά. Αφού έχασε πρώτα μια ευκαιρία με τον Μανιά (46΄) όταν η μπάλα από σέντρα του Κυριακοπουλου βρήκε πάνω του και άλλαξε πορεία για να δώξει με τα πόδια ο Διούδης, κατάφερε στην αμέσως επόμενη φάση (47΄) να ανοίξει το σκορ  με τον Μανιά. Ο Κυριακόπουλος ήταν αυτός που σούτερα δυνατά, ο Διούδης απέκρουσε και ο Έλληνας σέντερ φορ «εκτέλεσε» από κοντά τον γκολκίπερ του «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε ταχύτητα για να φθάσει στην ισοφάριση και στο 53' σουτ του Μακέντα απέκρουσε ο Αθανασιάδης σε κόρνερ, ενώ αμέσως μετά (54') ο Δώνης δεν βρήκε από κοντά την μπάλα στη σέντρα του Χατζηγιοβάνη.

Ο Αστέρας απάντησε στο 64΄ ο Καλτσάς βγήκε μόνος προ του Διούδη, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναικού τον έκοψε, ενώ στη συνέχεια της φάσης σουτ του Τόνσο κόντραρε σε αμυντικό κι έφυγε κόρνερ.

Ο Αστέρας έβγαινε συχνά με αξιώσεις στην αντεπίθεση, ενώ παράλληλα είχε κλείσει καλά την αμυντική του γραμμή, την οποία ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να διασπάσει.

Ότι όμως δεν κατάφερε μέχρι τότε η ομάδα του Δώνη το πέτυχε στο τέλος. Έτσι στο 89΄ από σέντρα του Ινσούα, ο Καμπετσής έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι και στις καθυστερήσεις κατάφερε να ισοφαρίσει.

Σε γέμισμα στην περιοχή του Αστέρα, ο Κυριακόπουλος ανέτρεψε τον Χατζηγιοβάνη και ο διαιτητής υπέδειξε την παράβαση ενώ απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον παίκτη της ομάδας της Τρίπολης. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Μακέντα στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων κι έγραψε το τελικό 1-1.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις