Η Αγκυρα διαψεύδει τα περί προώθησης του Πρωτοκόλλου στην τουρκική εθνοσυνέλευση

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2006 16:27
A- A A+

Η Αγκυρα διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες περί προώθησης του πρωτοκόλλου Ε.Ε. - Τουρκίας στην τουρκική εθνοσυνέλευση. Ερωτηθείς για τη χθεσινή δήλωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσου Παπαδόπουλου ότι είναι θετικό βήμα η προώθηση του πρωτοκόλλου στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Ναμίκ Ταν, υπογράμμισε πως «οι σχετικές πληροφορίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα». «Μπορώ να σας πω ότι τέτοιες πληροφορίες δημοσιεύονται στον ελληνοκυπριακό Τύπο και ορισμένες φορές στον Τύπο της Ελλάδας και θα σας πρότεινε να μην τις παίρνετε στα σοβαρά», παρατήρησε ο κ. Ταν.

Ο τούρκος εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην επιστολή του γ.γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν προς τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, λέγοντας τα εξής:

«Επί του θέματος αυτού χτες έκανε μια ανακοίνωση η Προεδρία της ΤΔΒΚ. Υιοθετούμε την ανακοίνωση αυτή. Όπως αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση προκύπτει ότι ο γ.γ. στην επιστολή του στηρίζει τις εργασίες των τεχνικών επιτροπών, σημειώνει όμως ότι αυτό δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη διαδικασία συνομιλιών στο πλαίσιο της αποστολής καλών υπηρεσιών για εξεύρεση λύσης και υπογραμμίζει ότι το σχέδιο Ανάν θα καθορίσει το πλαίσιο της όποιας λύσης».

«Όπως καταλαβαίνετε, η μπάλα βρίσκεται στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Περιμένουμε, η ελληνοκυπριακή πλευρά να γνωστοποιήσει στον ΟΗΕ τις θέσεις της σχετικά με το σχέδιο Ανάν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ταν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή