ΠΑΟΚ και Προμηθέας μπήκαν με το... δεξί

Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2018 18:16
UPD:18:27
INTIME SPORTS/ΖΑΜΠΕΤΟΥΛΑΣ ΧΑΡΗΣ

Οι «Αχαιοί» με «βροχή τριπόντων» στο δεύτερο μέρος έφυγαν με το «διπλό» από το «Βενετόκλειο» επί του Κολοσσού Ρόδου (83-68).

A- A A+

Ιδανικό ξεκίνημα, με άνετες νίκες, έκαναν στην πρεμιέρα της Α1 μπάσκετ ανδρών, ΠΑΟΚ και Προμηθέας Πατρών.

Οι «Αχαιοί» με «βροχή τριπόντων» στο δεύτερο μέρος έφυγαν με το «διπλό» από το «Βενετόκλειο» επί του Κολοσσού Ρόδου (83-68), ενώ στην Πυλαία, ο «Δικέφαλος του Βορρά» ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς από το πρώτο ημίχρονο (81-64 το Ρέθυμνο).

Οι 14 πόντοι διαφορά που είχε ο ΠΑΟΚ στο τέλος του πρώτου μέρους απέναντι στους Κρητικούς αποδείχθηκε αρκετή για να χαρίσει στους «απρόμαυρους» την άνετη νίκη.

Η ομάδα του Βασίλη Παπαθεοδώρου συνάντησε κάποια αντίσταση στην πρώτη περίοδο, αλλά στη συνέχεια επέβαλε το ρυθμό του και με πρωταγωνιστές τους Γκάρετ, Τζόουνς μετέτρεψε το ματς σε «παράσταση για ένα ρόλο».

Οι Κρητικοί, είχαν κάποιες καλές επιλογές στην επίθεση, αλλά δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν στην άμυνα και ο ΠΑΟΚ έφτασε εύκολα στη νίκη χωρίς να χάσει το προβάδισμα από τότε που το πήρε, αλλά και την σημαντική διαφορά στο σκορ.

Οι γηπεδούχοι έφθασαν την διαφορά στους +21 πόντους και είχαν ένα σερί 14 συνεχόμενων, όταν επέβαλαν την κυριαρχία τους απέναντι στην ομάδα του Ρεθύμνου που στο ξεκίνημα πήρε ένα μικρό προβάδισμα τριών πόντων, το οποίο δεν κατάφεραν να διατηρήσουν.

INTIME SPORTS/ΣΙΑΡΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

O «Δικέφαλος του Βορρά» ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς από το πρώτο ημίχρονο (81-64 το Ρέθυμνο).

Η αγωνιστική αυτή ηρεμία και κυριαρχία του ΠΑΟΚ εξασφάλισε και την καλή ψυχολογία των παικτών του, που είχαν ποσοστό 50% (10/20) στα τρίποντα. Κιθ Κλάντον και Ανδρέας Γλυνιαδάκης επέστρεψαν  στο Παλατάκι ως αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και μάλιστα   χειροκροτήθηκαν από τους λιγοστούς  φίλους του «Δικέφαλου» στο γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ είχε καλή συνολική παρουσία και ο Μορέϊρα πέραν της ευστοχίας του κυριάρχησε και στα ριμπάουντ με 16. Πολύ καλή ήταν και η παρουσία του Τζαμάλ Τζόουνς που είχε «οίστρο» στο παιχνίδι του και άψογη συνεργασία με τους συμπαίκτες του.

Τζόουνς και Μορέιρα είχαν από 16 πόντους για τους νικητές, ενώ ο Μπαρτ «σταμάτησε» στους 20 για το συγκρότημα του Μυκονιάτη.

             «Έβρεξε τρίποντα» στο «Βενετόκλειο»

Σα... βαρέλι έβλεπαν το καλάθι του Κολοσσού Ρόδου στην τρίτη περίοδο οι παίκτες του Προμηθέα Πατρών και με συνοπτικές διαδικασίες έφτασαν στο τελικό 83-68.

Μέχρι τότε οι γηπεδούχοι διεκδικούσαν τη νίκη, με ηγέτη τον έμπειρο σέντερ Δημήτρη Μαυροειδή (16π., 8ρ.) και τον 28χρονο σούτινγκ γκαρντ Γιάννη Δημάκο (15π.), αλλά τελικά δεν άντεξαν.

Όλα τελείωσαν από τη γραμμή του τριπόντου, απ΄ όπου Τσαϊρέλης (17π. ήδη από το α΄ μέρος), Κασελάκης (19π., 6ρ., 4ασ.), Μπράουν και Χολ ευστόχησαν σε 3 τρίποντα έκαστος, ενώ από δύο τρίποντα πέτυχε ο Μάιερ και ένα ο Σαλούστρος (15/28)! 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις