Την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του καθηγητή που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση δωροληψιών σε βάρος σπουδαστών αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, στις Σέρρες, η Σύγκλητος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο καθηγητής θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.
Παράλληλα, η Σύγκλητος αποφάσισε να δώσει εκ των προτέρων τη σύμφωνη γνώμη της για την αποχή του καθηγητή από τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα, μέχρι την έκδοση σχετικής απόφασης από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Πιο αναλυτικά, με ανακοίνωσή του, το εκπαιδευτικό ίδρυμα ενημερώνει πως η Σύγκλητος αποφάσισε να ασκήσει πειθαρχική δίωξη σε βάρος του καθηγητή, μέσω του πρύτανη του Ιδρύματος, για τις πράξεις της «δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και της εκβίασης κατ’ εξακολούθηση δια απειλής άλλης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος κατ’ επάγγελμα και όσων ακόμα πράξεων προκύψουν από τον έλεγχο της δικογραφίας και συνιστούν πειθαρχικά αδικήματα».
Επίσης, η Σύγκλητος αποφάσισε, το εκπαιδευτικό ίδρυμα να παραστεί στην ποινική δίκη ως πολιτικός ενάγων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηθική βλάβη που έχει υποστεί το ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας.
Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Χασάπης, δήλωσε ότι «δεν ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας όσον αφορά τα ακαδημαϊκά καθήκοντα».
Ο κ. Χασάπης ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο νομικός σύμβουλος του ΤΕΙ, το οποίο εδρεύει στις Σέρρες, επικοινώνησαν με τη νομική σύμβουλο του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, και τόνισε πως «οφείλουμε αυτή τη στιγμή να διασφαλίσουμε το ακαδημαϊκό περιβάλλον στο ίδρυμα και να μην επιτρέψουμε σε έναν άνθρωπο στον οποίο προσάπτονται όλα αυτά τα πράγματα να αναστατώνει το Ίδρυμά μας. Πρώτα αποδεικνύεις ότι είσαι αθώος και μετά ξαναμπαίνεις στο αμφιθέατρο» είπε ο πρύτανης.
Σημείωσε, επίσης, ότι «είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, έτσι ώστε όποιο παιδί καταθέσει (σε βάρος του καθηγητή) να μην έχει καμία συνέπεια στο πτυχίο του και πιστεύω ότι σ' αυτό θα έχουμε και την πλήρη συμπαράσταση του υπουργείου».
Από την πλευρά του, ο τέως πρύτανης του εκπαιδευτικού ιδρύματος και κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, Δημήτρης Πασχαλούδης, υπογράμμισε ότι είχαν γίνει ενέργειες και στο παρελθόν για να σταματήσει η δράση του συγκεκριμένου καθηγητή, δίχως όμως αποτέλεσμα.
«Το 2015 όλο το τμήμα, καθηγητές, γραμματεία και το ειδικό τεχνικό προσωπικό κατέθεσε στον πρόεδρο πρωτοδικών, ζητήθηκαν μάλιστα και οι καταστάσεις φοιτητών που είχαν το μάθημα του συγκεκριμένου καθηγητή και οι βαθμολογίες. Από εκεί και πέρα, εμείς δεν είχαμε ενημέρωση» είπε ο κ. Πασχαλούδης. Όπως είπε, «το 2004 έγινε για πρώτη φορά Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το συγκεκριμένο άτομο και βγήκε άκαρπη, διότι δεν υπήρχαν καταθέσεις».
Ο ίδιος ανέφερε ότι «πολλοί φοιτητές που είχαν κοπεί τρεις φορές εξετάστηκαν από τριμελή επιτροπή, στην οποία δεν συμμετείχε ο συγκεκριμένος καθηγητής, άλλοι πέρασαν και άλλοι δεν κατάφεραν να περάσουν».
Πηγή: ΑΜΠΕ