Μπάσκετ: Κανένα πρόβλημα για τα φαβορί στο Κύπελλο

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 21:27
UPD:21:43
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Με «κατοστάρα» μπήκε ο Παναθηναϊκός στις επίσημες υποχρεώσεις του για τη νέα σεζόν, ενώ η Κυπελλούχος, ΑΕΚ έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον Διαγόρα Δρυοπιδέων.

Τα φαβορί επικράτησαν εύκολα ή, δύσκολα στους αγώνες που έδωσαν σήμερα στην φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και προκρίθηκαν στους προημιτελικούς, όπου ξεχωρίζει το ντέρμπι των «Δικεφάλων», ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ.

Όλα τα ματς της προημιτελικής φάσης είναι νοκ άουτ.

 

         «Επίδειξη δύναμης» ο Παναθηναϊκός

Με... κατοστάρα συνδύασε ο Παναθηναϊκός το πρώτο επίσημο «διπλό» της φετινής χρονιάς και την πρόκριση του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Προμηθέα Πατρών.

Οι «πράσινοι» συνέτριψαν με 100-66 το Παγκράτι, για τη φάση των «16» του θεσμού, με τον Τσάβι Πασκουάλ να ξεκουράζει Νικ Καλάθη, Στεφάν Λάσμε και Κιθ Λάνγκφορντ (σ.σ. έμειναν εκτός 12άδας). 

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στο παρκέ, όταν ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να σοβαρευτεί στο δεύτερο ημίχρονο. Ένα επιμέρους σκορ 2-17 των «πράσινων» στο πρώτο τετράλεπτο της τρίτης περιόδου, όταν και έγραψαν το 41-69, ήταν αρκετό για το «τριφύλλι», προκειμένου να περάσει κυριαρχήσει στο παρκέ και να μετατρέψει σε... σάκο του μποξ τους γηπεδούχους.

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε την τρίτη περίοδο στο +26 (49-75) και χωρίς να κατεβάσει ταχύτητα εκτόξευσε τη διαφορά στο +36 στο 36' (58-94) για να φτάσει άνετα στο τελικό 100-66. 

Κορυφαίος σκόρερ του «τριφυλλιού» ήταν ο ΝτεΣον Τόμας με 22 πόντους.

        «Καθάρισε» εύκολα η ΑΕΚ

Ένα δεκάλεπτο, το τρίτο, ήταν αρκετό για την ΑΕΚ, προκειμένου να οικοδομήσει μία διαφορά ασφαλείας και να φτάσει άνετα στο τελικό 76-54 επί του Διαγόρα Δρυοπιδέων στο Αιγάλεω, για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Επόμενος αντίπαλος της Ένωσης στα προημιτελικά του θεσμού θα είναι ο ΠΑΟΚ, τον οποίο θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας. 

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, η λήξη του οποίου τη βρήκε στο -4 (23-19), η ΑΕΚ ανέβασε στροφές σε άμυνα και επίθεση, κυριάρχησε στη ρακέτα και συντήρησε μία διψήφια διαφορά ασφαλείας μέχρι το ημίχρονο (32-43).

Στην τρίτη περίοδο, πάντως, η Ένωση θέλησε να «καθαρίσει» το ματς και το πέτυχε. Η άμυνα της ΑΕΚ «έπνιξε» τους γηπεδούχους, κρατώντας τους χωρίς σκορ για πάνω από 5 λεπτά, και με επιμέρους σκορ 20-8 ξέφυγε με +23 (40-63) στο 30΄, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

 

        Ο Προμηθέας «πέταξε έξω» τον Άρη

Ο Προμηθέας Πατρών επικράτησε άνετα με 86-65 του Άρη στην Πάτρα, για την Β' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, και «άρπαξε» από τους Θεσσαλονικείς το «εισιτήριο» για τους «8» του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Παναθηναϊκό. 

Ο Προμηθέας ήλεγξε την αναμέτρηση από το πρώτο τζάμπολ της και κυριαρχώντας κοντά στο καλάθι ξέφυγε στο 5΄ με +15 (17-2). Οι Θεσσαλονικείς έβγαλαν προσωρινά μία αντίδραση, μείωσαν σε 26-17 στο 10΄, αλλά οι Αχαιοί βρήκαν και πάλι λύσεις στις δύο πλευρές του παρκέ, παίρνοντας το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +11 (46-36). 

Με εξαντλητική άμυνα, οι γηπεδούχοι έμειναν σε απόσταση ασφαλείας, ενώ στο 32΄ εκτόξευσαν τη διαφορά στο +16 για να μην κοιτάξουν πίσω... 

 

       Στους «8» η Κύμη με ηγέτη τον Σαγκς

Η Κύμη επικράτησε με 69-61 του Ρεθύμνου στην Κρήτη και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Σκοτ Σαγκς με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας της Χαλκίδας, αλλά ήταν η άμυνα κυρίως που την έστειλε στους «8» του θεσμού. Στα προημιτελικά, η Κύμη θα υποδεχτεί το Περιστέρι.  

      

         Πρόκριση για το Περιστέρι

Το Περιστέρι προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας με 91-81 του Ηφαίστου Λήμνου, στο «Ανδρέας Παπανδρέου». Στο δρόμο για τα ημιτελικά, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη θα βρει απεναντί της την Κύμη, με το ματς να διεξάγεται στη Χαλκίδα.

Νταμπλ νταμπλ σημείωσε ο Έντουαρντ Ντάνιελ με 20 πόντους, 10 ριμπάουντ, ένας παίκτης που υπέγραψε συμβόλαιο δύο μηνών με τους «Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης».

Ο Ράιαν Χάροου πρόσθεσε 19 για τους νικητές, ενώ από 10 πρόσθεσαν οι Κλαρκ, Γκρέι και Μπεντίλ. Ο Ήφαιστος παρουσιάστηκε δυνατός, όπως φαίνεται και από τους 81 πόντους που πέτυχε, με τους Εβανς (13π.), Μπρέιζελτον (12π.), Γκότσερ (12π.) και Γόντικα (11π.) να σημειώνουν διψήφιο νούμερο πόντων.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις