Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για το δυστύχημα στον Τιτάνα

Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2006 15:07
A- A A+

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των υπευθύνων του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ, καθώς και του εργοδηγού της εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο της συντήρησης και επιδιόρθωσης γερανού εκφόρτωσης πλοίων, για το εργατικό δυστύχημα χθες το πρωί στην Ελευσίνα.

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν ο διευθυντής του εργοστασίου Δημήτρης Δέδες, ο τεχνικός ασφάλειας Ιωάννης Κοκκινόπουλος και ο εργοδηγός και μέτοχος της εταιρείας ΜΕΣΚΑ Αναστάσιος Τσίγκρος.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και απλής σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ με εντολή του ο εισαγγελέας ζήτησε από το Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, να πάρει καταθέσεις από τους συγγενείς όλων των θυμάτων του δυστυχήματος.

Παράλληλα, έδωσε εντολή να διενεργηθεί έρευνα και αυτοψία από την Επιθεώρηση Εργασίας, ώστε να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο εργαζομένων και τον τραυματισμό πέντε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή