Το ΚΚΕ για τις σημερινές δηλώσεις Μπακογιάννη και Παπανδρέου

Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2006 15:13
A- A A+

«Ο στόχος των θέσεων που εξέφρασαν η υπουργός εξωτερικών Ν. Μπακογιάννη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για την ανάγκη χάραξης "εθνικής στρατηγικής" ή "νέας στρατηγικής", είναι να αποσπάσουν τη συγκατάθεση και τη συναίνεση του λαού, ενόψει και νέων πιθανών σχεδιασμών».

Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ΚΚΕ σχολιάζοντας τις σημερινές εκκλήσεις των κ.κ. Μπακογιάννη και Παπανδρέου για ομοψυχία και χάραξη εθνικής στρατηγικής στα ελληνοτουρκικά.

Όπως επισημαίνει το ΚΚΕ, «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχουν ήδη κοινή πολιτική και στρατηγική και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Έχει αποδειχτεί πως η κοινή στρατηγική τους είναι και αδιέξοδη και επικίνδυνη για το λαό».

«Το ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ δεν είναι παράγοντες που λειτουργούν υπέρ της σταθερότητας, της ειρηνικής και δίκαιης επίλυσης προβλημάτων, αλλά αποτελούν παράγοντες όξυνσής τους. Η ολοένα και πιο ενεργητική συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς καθώς και ο ανταγωνισμός της ελληνικής πλουτοκρατίας με την πλουτοκρατία της Τουρκίας δημιουργούν το έδαφος για να διευρύνονται οι εστίες της έντασης», καταλήγει το ΚΚΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή