ΕΣΕΠ: Αλλαγή πολιτικής και νέα εθνική στρατηγική ζήτησε το ΠΑΣΟΚ

Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2006 16:00
A- A A+

Στην ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών προς τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, την Τουρκία, αλλά και το εσωτερικό της χώρας μας, αναφέρθηκε ο υπεύθυνος του τομέα εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και αμυνας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ).

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου -όπως είπε ο κ. Παπουτσής- «να συζητήσει με όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ένα νέο οδικό χάρτη, μία νέα εθνική στρατηγική βασισμένη στη διαρκή επιδίωξη της Ελλάδας για ειρήνη, ασφάλεια, συνεργασία και καλή γειτονία με όλους τους λαούς της περιοχής».

Ο κ. Παπουτσής χαρακτήρισε ουσιαστική τη συζήτηση στο Συμβούλιο κατά την οποία όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε αλλαγή πολιτικής και μια νέα εθνική στρατηγική για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Ερωτηθείς για το αν υπήρξε συμφωνία των κομμάτων για τη Χάγη, ο κ. Παπουτσής παρατήρησε ότι «κατ’ αρχάς είναι λάθος το να συζητάει κανείς ναι ή όχι στη Χάγη, ναι ή όχι στο Ελσίνκι, ναι ή όχι στο Σχέδιο Ανάν όπως στο παρελθόν». «Είναι ένα λάθος, το οποίο πρέπει να σταματήσουμε να το διαπράττουμε», τονισε.

«Εκείνο το οποίο έχει σημασία, έχει η διαδικασία, ο οδικός χάρτης, οι προϋποθέσεις, οι προσπάθειες που μπορούν να οδηγήσουν και στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όσον αφορά την υφαλοκρηπίδα, κάτι το οποίο, επαναλαμβάνω, είναι μέρος της διεθνούς νομιμότητας και σε κάθε περίπτωση, αυτή η διαδικασία είναι μέρος του κοινοτικού κεκτημένου», κατέληξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή