Με ABBA και μηνύματα ενότητας η Μέι κλείνει το συνέδριο των Τόρις

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 15:49
UPD:15:57
REUTERS/DARREN STAPLES
A- A A+

Χορεύοντας το «Dancing Queen» των ΑΒΒΑ, με ένα πλατύ χαμόγελο και αρκετή δόση αυτοσαρκασμού σχετικά με την περσινή της εμφάνιση στο ίδιο ακριβώς βήμα, η Τερέζα Μέι εμφανίστηκε στο συνέδριο των Τόρις σήμερα για να εκφωνήσει ίσως την πιο σημαντική ομιλία στην πολιτική της καριέρα.

Λίγο πριν από την εκπνοή της τελευταίας ευκαιρίας για μία συμφωνία πριν από το Brexit και ενώπιον ενός κόμματος που απειλείται με διάσπαση, η Βρετανίδα πρωθυπουργός υπερασπίστηκε για μία ακόμη φορά το σχέδιό της στο Τσέκερς, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφέρει την επίμαχη λέξη.

Μία αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία είναι προτιμότερη από τον τεμαχισμό του Ηνωμένου Βασιλείου, τόνισε η Μέι για να προσθέσει ότι «η Βρετανία δεν φοβάται να αποχωρήσει χωρίς συμφωνία, εάν αυτό χρειαστεί». Σε κάθε περίπτωση, προειδοποίησε ότι «η αποχώρηση χωρίς συμφωνία, η εισαγωγή δασμών και δαπανηρών ελέγχων στα σύνορα, θα είναι ένα κακό αποτέλεσμα για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ε.Ε».

Ώρες μετά την επίθεση που εξαπέλυσε από το βήμα του συνεδρίου ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, ο Μπόρις Τζόνσον, στο σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης, η Μέι επέμεινε στα μηνύματα ενότητας τώρα που οι διαπραγματεύσεις για το Brexit εισέρχονται στη «δυσκολότερη φάση τους».

«Μπαίνουμε στην πιο δύσκολη φάση των διαπραγματεύσεων», δήλωσε στην ομιλία της στο κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου. «Αλλά εάν μείνουμε ενωμένοι και διατηρήσουμε την ηρεμία μας, ξέρω ότι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε μια ικανοποιητική συμφωνία για το Ηνωμένο Βασίλειο, τόνισε η Μέι.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή