Στην Κίνα προσεχώς ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 15:17
UPD:15:19
REUTERS/LEAH MILLIS
A- A A+

Την Κίνα θα επισκεφτεί στις 8 Οκτωβρίου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών και επιβεβαίωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Αμερικανός υπουργός θα βρίσκεται στην Κίνα στις 8 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ασία, όπου θα επισκεφθεί επίσης τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα, καθώς και την Ιαπωνία.

Στη Βόρεια Κορέα, ο Πομπέο μεταβαίνει το Σαββατοκύριακο. Ο Αμερικανός υπουργός θα έχει συνάντηση με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν την Κυριακή, στην Πιονγιάνγκ, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πρόκειται για την τέταρτη επίσκεψή του στη Βόρεια Κορέα. Εκτιμάται ότι στόχος του ταξιδιού είναι να προετοιμαστεί το έδαφος για την επόμενη Σύνοδο Κορυφής Τραμπ - Κιμ.

Στην Κίνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Κίνα και ΗΠΑ θα ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με τις διμερείς τους σχέσεις καθώς και για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η σινοαμερικανική σύγκρουση έχει κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα, καθώς από τις αρχές Ιουλίου, οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου έχουν επιβάλει αμοιβαία δασμούς. Αν και διακηρύσσουν επισήμως ότι θέλουν το διάλογο, Ουάσιγκτον και Πεκίνο  δεν δείχνουν καμία πρόθεση υποχωρήσεων και συμβιβασμού. 

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή