Ο υφυπουργός Εξωτερικών και η υπ. Παιδείας με παιδιά από Αρσάκειο Τιράνων

Έτοιμο το Δεκέμβριο του 2006 το νέο κτίριο του σχολείου
Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2006 17:59
A- A A+

«Η γενιά σας θα δουλέψει για να αναπτυχθεί η φιλία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Γνωρίζετε και τους δύο πολιτισμούς και αυτό είναι πολύτιμο. Αύριο θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί στην ευρωπαϊκή οικογένεια και πρέπει να έχουμε κοινό τρόπο σκέψης».

Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης 32 παιδιά από το Αρσάκειο Τιράνων, οι νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του οποίου, ολοκληρώνονται εντός του έτους με χρηματοδότηση και της Hellenic Aid.

Το νέο κτίριο του Αρσακείου Τιράνων, που θα στεγάζει 1.000 παιδιά του οκτατάξιου δημοτικού σχολείου, αναμένεται να είναι έτοιμο το Δεκέμβριο του 2006. Είναι έκτασης 45.000 τ.μ., διαθέτει 25 αίθουσες και 35 ειδκούς χώρους για δραστηριότητες, γυμναστήριο, θέατρο, και σύμφωνα με τη διευθύντριά του Σαπφώ Μαζαράκη συγκρίνεται μόνον με το Αρσάκειο Πατρών και θα είναι για πολλά χρόνια το τελειότερο σχολικό συγκρότημα σε όλη τη Βαλκανική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχολείο είναι τρίγλωσσο, δηλαδή οι μαθητές διδάσκονται εκτός από τη μητρική τους γλώσσα -την αλβανική- την ελληνική γλώσσα και την αγγλική.

Συνάντηση με τους μαθητές της πέμπτης τάξης του δημοτικού του Αρσακείου Σχολείου Τιράνων είχε σήμερα και η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, στο υπουργείο.

Σε δηλώσεις της η υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συνάντηση αυτή με «τα παιδιά των ελλήνων ομογενών και παιδιά αλβανικής καταγωγής που μιλούν θαυμάσια ελληνικά». «Και θέλω να πω -πρόσθεσε- ότι η έννοια του δίγλωσσου σχολείου, ανταποκρίνεται στην έννοια του ευρωπαϊκού σχολείου. Δίνει ευκαιρίες στα παιδιά να αγαπήσουν μία άλλη χώρα, να δείχνουν ανεκτικότητα, ώστε όταν μεγαλώσουν να αναπτύξουν αντιλήψεις δημοκρατικές και φιλελεύθερες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή