Κολεγιακό στιλ σε έκδοση 2019

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 09:13
UPD:09:14
In Icons We Trust
A- A A+

Το κολεγιακό λουκ έχει αλλάξει πολλές φορές πρόσωπο από την εποχή που πρωτοεμφανίστηκε, το 1950.

Η δεκαετία του 1970 έφερε τα Montgomery’s, εκείνη του 1980 μεγέθυνε τα κολεγιακά σύμβολα και φάρδυνε τα παντελόνια, ενώ η δεκαετία του 1990 στένεψε τα πράγματα, τα σκούρυνε λίγο και εισήγαγε τα πιο σύγχρονα sneakers στη στυλιστική εξίσωση.

Όπως εξηγεί η ομάδα του In Icons We Trust, φέτος το preppy λουκ των κολεγιόπαιδων της Ανατολικής ακτής της Αμερικής έχει έναν πολύ πιο φρέσκο αέρα, όπου, πλέον, εισβάλλουν με τρόπο κωδικοποιημένο όλα τα αγαπημένα αρχέτυπα των προηγούμενων ενσαρκώσεών του.

• Αλλάζοντας υφή, το τζιν γίνεται πια «καλό» και απομακρύνεται από τα φθαρμένα γαλάζια των 80’s, για να επιστρέψει στα σκούρα denims της δεκαετίας του 1960. Το ύφασμα είναι λίγο πιο κρουστό και η τσάκιση γίνεται με πιο χαλαρό τρόπο.

• Το φούτερ χαλαρώνει, γίνεται πιο tailored κι ακολουθεί τη γραμμή του σώματος, θυμίζοντας περισσότερο μακρυμάνικο T-shirt παρά το τοπ φόρμας, όπως στο παρελθόν. Αυτή η αλλαγή δημιουργεί μία νέα σιλουέτα, πολύ πιο σύγχρονη κι ενήλικη.

• Σε ό,τι αφορά τα παπούτσια, παραμένουν τα loafers, σαν κι αυτά στα οποία έβαζαν ένα penny επί δεκαετίες οι Αμερικανοί. Τώρα έχουν πιο στενή, ιταλική γραμμή, και απομακρύνουν το σύνολο από την ρουτίνα των sneakers. Πρόκειται για ένα λουκ που μπορεί να κυκλοφορήσει και στους διαδρόμους της εταιρείας.

THE LOOK

IN ICONS WE TRUST

Φούτερ και τζιν παντελόνι όλα Lacoste. Διαθέσιμα από τις Lacoste Boutiques.

Γυαλιά οράσεως Matsuda. Διαθέσιμα από τις Tartaras Boutiques.

IN ICONS WE TRUST

Δερμάτινα loafers από τη συλλογή του Classico. Διαθέσιμα στο κατάστημα Classico Uomo, Μαίζωνος 95 - Πάτρα και online στο www.classico.gr.

Φωτογράφος: Σπύρος Χαμάλης
Styling: Βίβιαν Ρουβέλα
Κείμενα: Ελένη Παπαϊωάννου

Πηγή: In Icons We Trust
Κάντε like στη σελίδα του In Icons We Trust στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή