ΓΣΕΕ: Απαράδεκτη η στάση του ΚΚΕ - Αλλο κριτική, άλλο εμπάθεια

Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2006 18:16
A- A A+

«Σε χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ με αφορμή το θανατηφόρο ατύχημα στην επιχείρηση "Τιτάν", εμφανίζεται λίγο ή πολύ ως συνυπεύθυνη και η ΓΣΕΕ για τα εργατικά ατυχήματα. Πρόκειται για ατόπημα, το οποίο αφορά ένα θέμα ζωής ή θανάτου, και γι΄αυτό συνιστά πολλαπλώς απαράδεκτη στάση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της ΓΣΕΕ.

«Η ΓΣΕΕ, όπως όλα τα συνδικάτα, αγωνίζεται για να υπάρξει ένα καθεστώς πρόληψης και εφαρμογής αποτελεσματικών όρων υγιεινής και ασφάλειας, με ισχυρούς μηχανισμούς ελέγχου και βαριές ποινές στους παραβάτες. Καταγγέλλει και αντιπαλεύει την εργοδοτική αυθαιρεσία. Αγωνίζεται, όμως, να υπάρξει πρόληψη του κινδύνου και όχι εκ των υστέρων μόνο καταγγελία... Δεν ισχυριζόμαστε ότι όλα γίνονται όπως θα θέλαμε και απαιτούμε. Και είναι δικαίωμα όλων να ασκούν κριτική. Αλλο όμως κριτική, και άλλο εμπάθεια και μικροκομματική εκμετάλλευση.

Αν η ηγεσία του ΚΚΕ επιμείνει σ' αυτή την απαράδεκτη συλλογιστική, ότι δηλαδή τα συνδικάτα είναι συνυπεύθυνα, τότε θα έπρεπε να καταγγείλει πρώτα την Ομοσπονδία Οικοδόμων, γιατί σ' αυτό το χώρο εμφανίζονται τα περισσότερα και θανατηφόρα ατυχήματα. Εμείς όμως δεν συντασσόμαστε με αυτόν τον πολιτικό παραλογισμό».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή