Αισιοδοξία Τραμπ για το σίριαλ Κάβανο

Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 21:47
UPD:03/10/2018 12:50
REUTERS/LEAH MILLIS
A- A A+

Αισιόδοξος ότι η Γερουσία των ΗΠΑ θα επικυρώσει τον αμφιλεγόμενο διορισμό του Μπρετ Κάβανο στην προεδρία του Ανώτατου Δικαστηρίου εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο σχετική διαδικασία έχει «παγώσει» προσωρινά, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας του FBI εις βάρος του δικαστή, ο οποίος έχει κατηγορηθεί από τρεις διαφορετικές γυναίκες για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά.

«Θέλω να δω τι θα γίνει με το FBI» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, εν όψει της προγραμματισμένης για την Παρασκευή ψηφοφορίας στη Γερουσία.

Ωστόσο, αρκετοί Γερουσιαστικές αξιώνουν μία επιπλέον παράταση της ψηφοφορίας, προκειμένου να εξετάσουν το πόρισμα του FBI, το οποίο αναμένεται εντός των επόμενων 24ώρων.

«Πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς. Σήμερα είναι Τρίτη και θα πρέπει να συγκεντρώσουμε όλα τα δεδομένα» δήλωσε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Γερουσίας, Νταΐαν Φαϊνστάιν.

EURONEWS

Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής Τζεφ Φλέικ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο, με τον οποίο ο Κάβανο αντιμετώπισε τα μέλη της Επιτροπής, όταν κλήθηκε να καταθέσει, την περασμένη Πέμπτη.

«Προβληματίστηκα πολύ από το ύφος των σχολίων του. Η αλληλεπίδραση με τα μέλη της Επιτροπής ήταν οξεία και κομματική, και αυτό με ανησυχεί. Σκέφτομαι, ας του δώσουμε (σ.σ. του Κάβανο) λίγο περιθώριο, λόγω αυτών που περνάει. Αλλά από την άλλη πλευρά, δεν μπορούμε να έχουμε κάτι τέτοιο στο Δικαστήριο» επεσήμανε, μεταξύ άλλων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, AMPE

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή