Ελεγχος καταγγελιών σε βάρος του ΙΦΕΤ για ατασθαλίες

Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2006 19:00
A- A A+

Ελεγχο των καταγγελιών σε βάρος του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Ερευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), για «υπέρογκες και αδικαιολόγητες ανατιμήσεις φαρμάκων», ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας Αθανάσιος Γιαννόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μανόλη Σκουλάκη.

Ο κ. Σκουλάκης είχε επικαλεστεί επιστολή της «Octafarma» που παρασκευάζει το σκεύασμα «Octagam 5%», σύμφωνα με την οποία, το ΙΦΕΤ, αντί να αγοράσει από την ίδια το εν λόγω σκεύασμα στην τιμή των 315 ευρώ, προσέφυγε σε γερμανούς χονδρεμπόρους προκειμένου να το αγοράσει αντί 439 ευρώ.

Ο υφυπουργός Υγείας ανέφερε ότι το ΙΦΕΤ πρόκειται να ελεγχθεί από το Σώμα Επιθεωρητών του υπουργείου, τόσο για το συγκεκριμένο σκεύασμα, όσο και για τα υπόλοιπα φάρμακα που προμηθεύεται, επιτελώντας το έργο του ως κρατική φαρμακαποθήκη.

«Εμείς δεν πρόκειται να συγκαλύψουμε κανέναν. Εδώ είμαστε και θα δείτε άμεσα».

Ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι το ΙΦΕΤ προέβη σε μία παραγγελία μόλις 500 φιαλιδίων και επικαλέστηκε επιστολή της παρασκευάστριας «Octafarm», στην οποία δηλώνει ότι αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς νωρίτερα από τον Ιούνιο του 2006.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή