ΗΠΑ: Ο φίλος του Κάβανο καταθέτει στο FBI για τη σεξουαλική επίθεση στη Φορντ

Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 09:38
UPD:09:39
REUTERS/POOL

Ο Μαρκ Τζατζ είναι ο άνθρωπος ο οποίος σύμφωνα με την Κριστίν Φορντ βρισκόταν εντός του δωματίου εκείνο το βράδυ που ο μαθητής τότε Κάβανο (φωτ.), «τύφλα στο μεθύσι», προσπάθησε διά της βίας να της βγάλει τα ρούχα.

A- A A+

Ο άνθρωπος-κλειδί, ο μοναδικός μάρτυρας στη σεξουαλική επίθεση που που υποστηρίζει ότι δέχτηκε η Κριστίν Φορντ στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από τον Μπρετ Κάβανο, σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας, κλήθηκε επιτέλους να καταθέσει στο FBI επί του θέματος. Υπό την προϋπόθεση να μην υπάρξει «κυνήγι μαγισσών», ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δώσει το «ΟΚ» στο FBI να συνεχίσει την έρευνα για τις καταγγελίες εις βάρος τού συντηρητικού δικαστή και μάλιστα ταχύτατα προκειμένου η Γερουσία να ψηφίσει αυτήν την εβδομάδα για την υποψηφιότητα του εκλεκτού του για το Ανώτατο Δικαστήριο.  

Ο Μαρκ Τζατζ είναι ο άνθρωπος ο οποίος σύμφωνα με την Κριστίν Φορντ βρισκόταν εντός του δωματίου εκείνο το βράδυ που ο μαθητής τότε Κάβανο, «τύφλα στο μεθύσι», προσπάθησε διά της βίας να της βγάλει τα ρούχα.

Φίλος του Κάβανο, ο Τζατζ βρισκόταν και αυτός σε εκείνο το πάρτι, το 1982, υποστηρίζει η Φορντ επιμένοντας ότι γνωρίζει πολύ καλά τι συνέβη. Ο ίδιος ο Τζαζ το αρνήθηκε εξ αρχής. Στο πλαίσιο ωστόσο της έρευνας που διεξάγεται έπειτα από αίτημα της ειδικής επιτροπής της Γερουσίας, στην οποία κατέθεσαν την προηγούμενη βδομάδα τόσο η Φορντ όσο και ο Κάβανο, ο Τζαζ καλείται να καταθέσει τι όντως γνωρίζει.

Η κατάθεση του δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον δικηγόρο του. Η διαδικασία ωστόσο πρέπει να επισπευθεί. Αυτός είναι ο διακαής πόθος του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος επιμένει ότι ο Λευκός Οίκος δεν παρεμβαίνει στην έρευνα, αλλά δεν κρύβει την ανυπομονησία του να επικυρωθεί η υποψηφιότητα του Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο.  

Την επιθυμία αυτή επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών στο Ανώτατο Δικαστήριο, ο Μιτς Μακόνελ, τονίζοντας ότι «η ώρα της ατέλειωτης καθυστέρησης και της παρακώλυσης έχει φθάσει στο τέλος της» και γι’ αυτό η Γερουσία θα ψηφίσει εντός της εβδομάδας για να επικυρώσει τον διορισμό του Μπρετ Κάβανο.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή