Μαντούδι: Εντοπίστηκε ζωντανός ο 27χρονος που αγνοείτο

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τους άλλους δύο αγνοούμενους
Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 10:23
UPD:17:57
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Εντοπίστηκε σώος ο 27χρονος που αγνοείτο μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα στο Μαντούδι.

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, ο 27χρονος βρέθηκε σε ποταμό μεταξύ Προκοπίου και Μαντουδίου και διασώθηκε από πυροσβεστικές δυνάμεις.

«Σώος ο ένας αγνοούμενος. Μόλις βρέθηκε» γνωστοποίησε νωρίτερα ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook.

GEORGE VITSARAS / SOOC/GEORGE VITSARAS

Ο 27χρονος - αν και εξαντλημένος - είναι καλά στην υγεία του, ενώ διακομίζεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου. Ο νεαρός, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τα ξημερώματα της Κυριακής, παρέμεινε για πάνω από 24 ώρες στην άκρη του ποταμού, περιμένοντας να εκτονωθούν τα φαινόμενα και να πέσουν τα ορμητικά νερά. Κάτοικος της περιοχής τον εντόπισε και ειδοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο για να τον απεγκλωβίσει.

EURONEWS

Η προσέγγισή του και η μεταφορά του ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς το σημείο στο οποίο βρέθηκε ήταν νησίδα δέντρων ανάμεσα σε δυο χείμαρρους.

«Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Αυτό που έχει σημασία έχει ότι ο νεαρός είναι ζωντανός» δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειακός διοικητής Στερεάς Ελλάδας της Πυροσβεστικής, Νίκος Σπαής, που συντόνιζε την επιχείρηση.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο αγνοουμένων. Πρόκειται για ένα ζευγάρι που αγνοείται στην περιοχή μεταξύ Μαντουδίου και Μετοχίου. Στις έρευνες συμμετέχουν στελέχη των Π.Υ. Ιστιαίας, Π.Υ. Χαλκίδας, Π.Κ. Μαντουδίου, Π.Κ. Λίμνης, 1ης και 7ης Ε.Μ.Α.Κ., με τη συνδρομή ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους τύπου πολυκοπτέρου κι ενός ελικοπτέρου Super Puma του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς κι ενός ελικοπτέρου και δυτών του Λιμενικού Σώματος, για έρευνα στην παράκτια περιοχή.

INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Πλημμύρες, ζημιές και προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα, που συνοδευόταν από πρωτοφανείς βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, είχε αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες και κατολισθήσεις, αλλά και προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Τα σημαντικότερα προβλήματα καταγράφηκαν στην Κορινθία (Κιάτο, Βέλο και Ξυλόκαστρο), την Αργολίδα (Άργος, Νέα Κίος και Κιβέρι) και τη βόρεια Εύβοια. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Πυροσβεστική δέχθηκε μέσα σε ένα διήμερο συνολικά 1.800 κλήσεις για παροχή βοήθειας, που αφορούσαν συγκεκριμένα κοπές δένδρων, αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς ατόμων από οικίες και αυτοκίνητα.

INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις Δημοτικές Ενότητες Αταλάντης και Μαλεσίνας - Θεολόγου του Δήμου Λοκρών, της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τις Δημοτικές Ενότητες Κηρέως και Ελυμνίων του Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΌ ΣΏΜΑ ΕΛΛΆΔΑΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, η απόφαση ελήφθη για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στις παραπάνω περιοχές και προκάλεσαν πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.λπ.

Σήμερα, σύμφωνα με το meteo.gr, βροχές εκδηλώνονται κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο, καθώς ο «Ξενοφών» στροβιλίζεται ανατολικά των Σποράδων. Τα εντονότερα φαινόμενα εντοπίζονται στην Εύβοια, στο Άγιον Όρος, στις Σποράδες και στη Θράκη.

Από το μεσημέρι, πάντως, αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των έντονων καιρικών φαινομένων και βαθμιαία βελτίωση του καιρού από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις 7-8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή