Ήττα του Ολυμπιακού από ΠΑΟΚ σε αγώνα «μαγική εικόνα»

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 22:37
UPD:23:28
A- A A+

Στο ποδόσφαιρο δεν νικά πάντα ο καλύτερος και αυτό αποδείχθηκε απόψε. Ο Ολυμπιακός ήταν συντριπτικά ανώτερος του ΠΑΟΚ αλλά έφυγε ηττημένος (0-1) από το «Γ. Καραϊσκάκης», από «φίλια πυρά» του Γιάγκος Βούκοβιτς.

Ο «Δικέφαλος» πήρε δεύτερο ντέρμπι στη σειρά και έφτασε τον Ατρόμητο στην πρώτη θέση, υποχρεώνοντας τον Ολυμπιακό στην πρώτη εφετινή ήττα σε όλες τις διοργανώσεις. 

Όλα αυτά τη στιγμή που η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε δοκάρι, 23-4 τελικές προσπάθειες και ποσοστό κατοχής 60%, αναγκάζοντας τον Κυπελλούχο Ελλάδας σε παθητικό ρόλο, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Ο Πασχαλάκης κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ, που δέχθηκε πολύ μεγάλη πίεση, ειδικά μετά το 75΄, αλλά κατόρθωσε να φύγει από το Φάληρο με «διπλό», χωρίς τελική στο β΄ ημίχρονο!

Απίθανο παιχνίδι έκανε ο Ποντένσε, για τον οποίο η άμυνα του «Δικέφαλου» δεν βρήκε ποτέ αντίδοτο, μοιραίοι οι Γιαννιώτης - Βούκοβιτς στη φάση του αυτογκόλ, αλλά και ο Χασάν που έχασε σημαντικές ευκαιρίες.

Ο Κυπελλούχος έχασε τις περισσότερες μονομαχίες στα στημένα, αλλά ευτύχησε να μην μπορέσει ο αντίπαλός του να αξιοποιήσει καμία από τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο 49΄, από τριπλό αμυντικό λάθος των γηπεδούχων. Ο Μπίσεσβαρ έβγαλε τον Βιεϊρίναι πίσω από τον Ομάρ, το γύρισμα του Πορτογάλου πήγε στον Γιαννιώτη, που έκανε μεγάλο λάθος με την μπάλα να του ξεφεύγει και να κυλά στη γραμμή, με τον Βούκοβιτς να την κλωτσά στο βάθος του τέρματος! 

Πριν το αυτογκόλ ο Πασχαλάκης είπε «όχι» στην κοντινή κεφαλιά του Καμαρά στο 2΄ και στο σουτ του Χασάν στο 32΄, ενώ μετά το 0-1 αποσόβησε το σουτ του Φορτούνη στο 54΄ και το σουτ του Χασάν στο 90΄.

Σε άλλες μεγάλες ευκαιρίες, ο Χασάν είχε δοκάρι στο 83΄, το βολέ του Μπουχαλάκη έφυγε μόλις άουτ στο 62΄, στο σουτ του Φορτούνη στην κίνηση η μπάλα στην πλάτη του Χασάν (!) και πέρασε άουτ στο 64΄, η κεφαλιά του ανενόχλητου Μεριά έφυγε μόλις άουτ στο 75΄, ενώ στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χασάν ξανά, εκτέλεσε στέλνοντας την μπάλα δίπλα από την εστία του Πασχαλάκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις