Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ σε Αθήνα, Θεσ/νίκη και Πειραιά

Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2006 13:58
UPD:14:25

A- A A+

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Κώστας Σκανδαλίδης θα διεκδικήσει τον δήμο της Αθήνας ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου.

Υποψήφιος για τον Πειραιά θα είναι ο Παναγιώτης Φασούλας, για το δήμο Θεσσαλονίκης η Χρύσα Αράπογλου και για τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης η χρυσή ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Αναφερόμενος στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ για την Αθήνα, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι ο Κώστας Σκανδαλίδης συμβολίζει για το Κίνημα τη σχέση που έχει διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Κώστας Σκανδαλίδης γνωρίζει καλά το χώρο, καθώς έχει διατελέσει και υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, σημείωσε.

Συμβολίζει -πρόσθεσε- τη νέα αντίληψη που θέλει το ΠΑΣΟΚ να φέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το νέο της ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι η επιλογή Σκανδαλίδη δεν είναι επιλογή παραίτησης, αλλά επιλογή νίκης, επιλογή που -όπως είπε- στέλνει το μήνυμα ότι πρέπει να γυρίσει τη σελίδα στην Αθήνα.

«Φιλοδοξία μου, φιλοδοξία μας είναι να δώσουμε ξανά ζωή στη γειτονιά, να δώσουμε φως στις σκοτεινές γωνιές της πόλης, να εγγυηθούμε ένα ασφαλές μέλλον», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Κώστας Σκανδαλίδης.

Αναφερόμενος στον Παναγιώτη Φασούλα, ο Γιώργος Παπανδρέου τον ευχαρίστησε που δέχθηκε να είναι υποψήφιος, καθώς αντιμετώπιζε μία δύσκολη οικογενειακή κατάσταση με την υγεία του γιου του. Η αποδοχή του χρίσματος, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, δείχνει διπλά τη μεγάλη απόφαση που πήρε ο κ. Φασούλας, τον οποίο χαρακτήρισε άνθρωπο νέων αντιλήψεων και αυτό που χρειάζεται ο Πειραιάς για να ανταποκριθεί στο νέο ρόλο που έχει σήμερα.

Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά κάλεσε σε σύγκρουση με την απάθεια και την μοιρολατρεία που έχουν οδηγήσει, όπως είπε, τον Πειραιά σε φθίνουσα πορεία. «Θα μπώ μπροστά για να φέρουμε την νίκη και μόνο η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για την Αυτοδιοίκηση είνα ικανός λόγος για να ξαναέλθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία», υπογράμμισε ο Παναγιώτης Φασούλας.

Για το δήμο Θεσσαλονίκης και την υποψηφία, Χρύσα Αράπογλου, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη συμπρωτεύουσα, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι η υποψήφια δήμαρχος έχει υπηρετήσει την πόλη της απο πολλές θέσεις, καθώς πριν απο λίγα χρόνια υπήρξε αντινομάρχης Θεσσαλονίκης. Όπως σημείωσε, γνωρίζει καλά τις ανάγκες της πόλης και τα προβλήματά της, ενώ υπογράμμισε ότι η Θεσσαλονίκη χρειάζεται δήμαρχο που να μπορεί να δίνει λύσεις.

«Η Θεσσαλονίκη είναι έτοιμη να αγκαλιάσει μια προοδευτική πρόταση», τόνισε στην ομιλία της η κ. Αράπογλου, απευθύνοντας πρόσκληση για ενότητα και συστράτευση, ιδιαίτερα στον Γιάννη Μπουτάρη, αλλά και σε όλες τις δυνάμεις της Θεσσαλονίκης που -οπως ειπε- «έχουν αντιταχθεί στην πολιτική των χαμηλών οριζόντων».

Για τη Βούλα Πατουλίδου (η οποία συνδέθηκε μέσω τηλεοπτικού κυκλώματος με το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου διεξάγεται η Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για την Αυτοδιοίκηση) ο κ. Παπανδρέου είπε ότι μετά τις διακρίσεις της στο Στίβο, μπαίνει τώρα σε ένα νέο στίβο, αυτόν της Αυτοδιοίκησης. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η Βούλα Πατουλίδου έχει αποδείξει ότι ξέρει και να βάζει στόχους και να τους πετυχαίνει, με σκληρή δουλειά, αποφασιστικότητα και όραμα, και πρόσθεσε ότι η αγωνιστικότητά της θα είναι πολύτιμη στη μεγάλη μάχη που θα δοθεί στη Θεσσαλονίκη.

Παρούσα στη Συνδιάσκεψη ήταν και η υποψήφια υπερνομάρχης Καβάλας-Δράμας-Ξάνθης Γκιουλ Μπεγιάζ Καραχασάν, για την επιλογή της οποίας ο κ. Παπανδρέου είπε ότι με αυτήν το ΠΑΣΟΚ απέδειξε την έμπρακτη προσήλωσή του στην ανοιχτή, πολυπολιτισμική, δημοκρατική κοινωνία της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Η κ. Καραχασάν έγινε δεκτή απο τους συνέδρους με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό και παρατεταμένο χειροκρότημα.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή